V. BOTEA: CONCURSURILE PENTRU POSTURILE DE PERSONAL NEDIDACTIC ȘI DIDACTIC AUXILIAR CONTINUĂ CONFORM PROCEDURII. NE DORIM SĂ SE DESFĂȘOARE CÂT MAI REPEDE ACESTE CONCURSURI

Profesorii brăileni care doresc să se înscrie la concursul pentru gradațiile de merit, precum și cei care intră la etapa de restrângere de activitate nu au de ce să-și facă probleme, chiar dacă în perioada 11-22 martie vor fi suspendate cursurile din învățământul preuniversitar, în contextul epidemiei de coronavirus. Este asigurarea dată de inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, care spune ca în ambele cazuri, va fi respectat, în principiu, calendarul activităților respective: „În această perioadă există două lucruri importante pentru profesori, și anume:

1.Înscrierea la concursul pentru gradațiile de merit. Nu se pune niciun fel de problemă vizavi de respectarea calendarului; instituțiile școlare vor desfășura Consiliile profesorale, unde profesorii își vor anunța candidatura, le vor valida candidaturile și conform calendarului, toți profesorii se vor duce la școală, își vor depune dosarul, după care școala va verifica și va trimite către Inspectoratul Școlar dosarele privind gradațiile de merit.

2.Profesorii care intră la etapa de restrângere de activitate nu au de ce să-și facă probleme vizavi de susținerea lecțiilor deschise pe care trebuie să le susțină la clase cu elevii, pentru că vom decala această activitate cu o săptămână”.

În ceea ce privește concursurile pentru posturile de personal nedidactic și didactic auxiliar rămase vacante, care fuseseră ocupate de angajați din mediul privat, prin detașare, Botea a afirmat că „acestea se desfășoară conform procedurii, nimic nu se schimbă. Școlile deja au primit sau primesc în aceste zile numărul de posturi pe care ar trebui să le scoată la concurs, având în vedere situația financiară a unităților respective (dacă se încadrează sau nu în buget), urmând ca școlile să-și desfășoare concursurile conform hotărârilor pe care le-au luat în CA. Dorim realizarea cât mai repede a acestor concursuri, pentru ca în perioada următoare școlile să aibă personalul auxiliar și nedidactic necesar desfășurării activității în bune condiții”.

Șeful ISJ a mai spus ca „școlile au foarte multe posturi vacante, pe diverse paliere”, însă s-a decis să fie scoase la concurs „posturile strict necesare, cu importanță capitală pentru instituțiile respective”.