V. BOTEA, DESPRE MANAGERUL CANDEA: CAND AI O ANUMITA FUNCTIE, NU TREBUIE SA CONSIDERI CA CEI DE SUB TINE SAU DIN JURUL TAU SUNT NISTE PROSTI

Presedintele PMP Braila, consilierul judetean Viorel Botea, apreciaza ca la Muzeul “Carol I” – institutie aflata in subordinea CJ – se intampla unele lucruri care “nu sunt in ordine”.

Un astfel de lucru care i s-a parut lui Botea “incorect si neprincipial” este decizia luata in cadrul Consiliului de Administratie al Muzeului – la propunerea managerului Ionel Candea – de a-l exclude din acest for de conducere pe consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), desi legea nu permite asa ceva: “Adica noi, CJ, dam bani la o institutie, noi ne numim acolo oamenii care trebuie sa vegheze la buna desfasurare a activitatii din institutie, giram managerul de acolo si managerul de acolo da afara omul nostru. E noaptea mintii, adica asa ceva se intampla numai in filmele de desene animate! Nu se poate asa ceva, este… nu neaparat ilegal, dar este mai mult decat imoral!

Subiectul doi: comportamentul anumitor persoane. Nu vreau sa dau nume, dar in nicio pozitie publica, nu poti sa-l faci pe nu stiu care <<imbecil>>, <<incompetent>>, <<impotent>>, <<handicapat>>, <<prost>> si asa mai departe. In loc de <<incompetent>> se poate folosi si un alt termen, care nu inseamna neaparat jignire: <<nu va desfasurati corespunzator activitatile manageriale>>, <<aveti disfunctionalitati manageriale>>, <<nu sunteti apt sa duceti la bun sfarsit sarcinile pe care le aveti la institutia respectiva>> si cu atat mai mult, cu o astfel de exprimare, inglobezi mai multe deficiente sau mai multe defecte sau mai mult greseli pe care persoana respectiva le face.

Acolo (la Muzeul Brailei <<Carol I>> – n.r), sunt destul de multe lucruri care nu sunt clare si tocmai de aceea, cu noul Regulament de organizare si functionare pe care l-am votat in cadrul CJ vom pune punct problemelor de acolo.

Dar in orice caz, nu poti nici de o parte, nici de alta, sa jignesti, indiferent ca ai sau n-ai dreptate. Pentru ca dreptatea este undeva la mijloc. Iar domnul Nechita l-a jignit mult prea tare, prin modul de exprimare, pe domnul Candea.

Trebuie sa existe un anumit respect pentru personalitati. Cum si personalitatile, indiferent ca sunt ele de inalt nivel moral, profesional, etc, nu trebuie sa si-o ia in cap si sa creada ca toti din jur sunt niste prosti. Eu il respect foarte mult pe domnul Candea, dar intr-o anumita pozitie, nu trebuie sa consideri ca cei de sub tine sau de langa tine sau din preajma ta sau de unde vrei tu sunt niste prosti”.