V. BOTEA: IN CJ SUNT UNELE DISCUTII CU UN STANDARD DE EDUCATIE PRECAR. MA REFER LA EXPRIMAREA CONSILIERILOR, NU LA EDUCATIA LOR, IN SENSUL CA NU AU SCOALA

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) este nemultumit de nivelul unora dintre discutiile care au loc in plenul CJ Braila, in care iese cu scandal, cu amenintari, jigniri sau injuraturi.

Botea spune ca daca vrei sa critici pe cineva sau sa combati o idee, o poti face si intr-un stil civilizat, nu prin a te exprima in moduri care nu-ti fac cinste: “Ati vazut atitudinea noastra (a consilierilor PMP – n.r.) de a nu ne implica in discutii… nu stiu daca lipsite de sens, dar cu un standard de educatie precar. Nu pot sa-mi permit in fata electoratului si in fata elevilor, un astfel de tip de comportament. Pot sa-l critic pe presedintele CJ intr-un mod civilizat, taios, pe argumente, pot sa-mi critic un coleg asa cum am avut atitudinea vizavi de o discutie neprincipala fata de o doamna care a gresit, nu a gresit, asta era problema pe care trebuia s-o dezbatem noi acolo, dar nu cu modul acela de exprimare, cu tipete si urlete.

Chiar daca unii dintre noi suntem mai vulcanici, putem sa fim vulcanici in gandire si in fapte, nu vulcanici in vorbe. Vulcanici in vorbe sunt toti cetatenii care pot fi pe strada si care ne pot inlocui in acest mod foarte usor. Dar cred ca atitudinea din CJ trebuie sa fie una extrem de corecta, pragmatica, bazata pe interesul cetateanului si nu pe problemele personale pe care le avem unii cu altii, pe care noi trebuie sa le spalam in fata dvs, a presei, a camerelor de luat vederi, a invitatilor care sunt acolo”.

Intrebat daca in opinia sa, dincolo de atitudinea unor consilieri, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), gestioneaza bine acest tip de discutii “aprinse”,  consilierul PMP a raspuns: “Pana acum, cu anumite eforturi, s-a descurcat. Pentru ca repet, nivelul precar de exprimare – ca, de fapt, eu la asta m-am referit, nu <<educatie>> in sensul ca nu au scoala; pentru ca marea majoritate sunt oameni care au destul de multa scoala, dar eu ma refer la nivelul de exprimare, care lasa de dorit… S-a descurcat, dar intr-adevar, la nivelul unui astfel de discurs, si tu trebuie sa ai tot un astfel de discurs – ceea ce nu ne face cinste si nu ne caracterizeaza. Cred ca presedintele CJ, pe care l-am ales, in primul rand trebuie respectat. Si cu atat mai mult te respecti pe tine insuti in momentul in care stii sa-l combati taios, civilizat, cu argumente legale”.