V. BOTEA: ÎNCĂ NU AM FĂCUT O VERIFICARE ÎN TEREN, CA SĂ VĂ SPUN CU CERTITUDINE, DAR CRED CĂ LA 15 SEPTEMBRIE NU VOM MAI AVEA ȘCOLI CU TOALETE ÎN FUNDUL CURȚII

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, declară că la jumătatea lunii august va da anunța scenariile posibile, precum și toate procedurile și activitățile care decurg din aceste proceduri, cu privire la începerea noului an școlar.

„Asigur brăilenii, părinți și copii, că anul școlar se va deschide în condiții bune, de maximă siguranță sanitară și cu o calitate în plus privind pregătirea actului educațional, calitate care este dată de o mai mare rigurozitate din partea managementul școlilor și din partea profesorilor.

Rugămintea pe care o am este ca părinții și elevii să fie alături de noi, să ne sprijine și în orice moment consideră că sunt lucruri pe care trebuie să ni le aducă la cunoștință, să o facă, iar noi vom face tot ce este necesar pentru ca activitatea educațională în noul an școlar să se desfășoare în condiții cât mai bune, având în vedere situația epidemiologică la momentul respectiv”, a declarat Botea.

Întrebat dacă în această vară s-au mai făcut diverse reparații la școli, așa cum se întâmpla în anii trecuți, acesta a afirmat că „în general, școlile sunt într-o situație bună atât în mediul urban, cât și în mediul rural. S-au mai finalizat niște investiții care erau în derulare, dar în principiu, școlile sunt în regulă în momentul de față, din acest punct de vedere. Noi, ISJ, vom prelua săptămâna viitoare toate informațiile necesare de la conducerile școlilor și împreună cu acestea și cu asociațiile de părinți vom pune la punct ultimele detalii privind începerea noului an școlar”.

În contextul în care s-au alocat diverse fonduri pentru amenajarea unor toalete civilizate în școlile din județ, l-am întrebat pe șeful ISJ dacă situația va fi mai bună în noul an școlar, din acest punct de vedere.

Viorel Botea a declarat: „Încă nu am făcut o verificare în teren, ca să vă spun cu certitudine, dar cred că la 15 septembrie nu vom mai avea școli cu toalete în fundul curții. Vom face deplasări în județ în perioada următoare, pentru a vedea la fața locului care este situația exactă”.