V. BOTEA: LA MOMENTUL ACTUAL NU VĂD OPORTUN SĂ SE IMPUNĂ OBLIGAȚIA DE A PURTA MASCĂ PE FALEZĂ SAU ÎN PIEȚELE DIN BRĂILA

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, consideră că n-ar fi o idee bună să se emită o reglementare la nivel județean, în sensul ca cetățenii să fie obligați să poarte mască de protecție pe faleza Dunării sau în piețe.

În opinia lui Botea situația nu este atât de gravă la Brăila, încât să se impună luarea unor măsuri atât de drastice: „Din punctul meu de vedere, atât timp cât se păstrează distanța socială și numărul de cazuri de infectare nu este foarte mare, nu ar fi necesar să se ajungă la o asemenea măsură, mai ales că este și foarte cald și este dificil să respiri prin mască, la temperaturile actuale.

Dacă ajungem însă la o situație de focar gen Argeș, este clar că o asemenea măsură trebuie luată, ca să evităm orice pericol.

Deocamdată, la nivelul la care suntem noi la Brăila, nu văd oportun să se impună obligația de a purta masca pe faleză sau în piețe. Evident, persoanele care doresc să se protejeze și să poarte mască atunci când merg în astfel de zone, o pot face, nu este nicio problemă”.