V. BOTEA: PMP BRĂILA NU A PARTICIPAT ȘI NU PARTICIPĂ LA NICIUN FEL DE NEGOCIERI CU NICIUN ALT PARTID. INTRĂM ÎN ALEGERILE LOCALE CU CANDIDAȚII PROPRII

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, declară că nu este dispus să participe la niciun fel de discuții sau negocieri cu privire la formarea unei alianțe electorale sau susținerea  unei alianțe electorale deja formate și că din punctul său de vedere, acest subiect este închis. El consideră că dacă cineva avea  în vedere formarea unei astfel de alianțe, discuțiile ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu luni de zile, nu acum, cu câteva zile înainte depunerea candidaturilor.

În acest context, Botea spune că lucrurile rămân exact așa cum a anunțat în urmă cu câteva săptămâni – PMP Brăila intră în alegerile locale cu candidații proprii, iar el va candida pentru președinția CJ: „Voi candida la președinția CJ deoarece experiența profesională și maturitatea în gândire pe care le-am dobândit de-a lungul anilor pot fi puse în slujba brăilenilor. Așa cum am demonstrat în învățământ rigoare și respect față de oameni și față de lege, îmi doresc să fac acest lucru și la nivelul CJ.

În ceea ce privește relațiile cu celelalte partide și discuțiile pe care ar fi trebuit să le avem de-a lungul timpului, vreau să menționez următorul lucru: PMP nu a participat și nu participă la niciun fel de negocieri cu niciun alt partid. Dacă era vorba să facem o negociere sau să discutăm niște lucruri, aceste lucruri se discutau cu mai mult timp înainte, nu cu 5 zile înainte de depunerea dosarelor. Dacă se dorea să se facă aceste negocieri, ele se făceau din timp. Fiecare partid își stabilește o strategie din timp, nu pe ultima sută de metri, înainte de campania electorală. Cetățenii trebuie să vadă că avem o seriozitate atât în gândirea politică, precum și în fapte.

Mulți dintre competitorii politici spun că vor intra în campanie electorală. Eu, unul, nu sunt în campanie electorală astăzi, mâine sau poimâine. Eu am demonstrat prin tot ce am realizat de-a lungul anilor în cariera profesională – și nu numai – că activitatea mea este una serioasă, că munca mea este în slujba cetățenilor, în slujba copiilor. Acestea sunt coordonatele pe care vom merge și în această campanie electorală. Campania electorală nu se face într-o lună; dacă vrei să fii o persoană respectată în comunitate, în fiecare zi trebuie să faci ceva măcar pentru un om”.