V. BOTEA: STIU FOARTE BINE CE SE INTAMPLA IN SPITALUL JUDETEAN. AM INFORMATII DE LA PARINTII ELEVILOR MEI

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) nu este dispus sa ia de bune toate informatiile aparute in spatiul public legate de presupuse probleme sau nereguli din Spitalul Judetean Braila, fiindca suspecteaza faptul ca unele dintre acestea nu sunt reale. Mai exact, Botea nu pune nicio baza in sesizarile de genul “am auzit eu ca… “ sau “mi-a zis mie cineva ca…” si spune ca lucrurile trebuie verificate direct in spital, ca sa se asigure ca e vorba de probleme reale, si nu minciuni sau exagerari.

De altfel, consilierul judetean sustine ca are surse pertinente, care ii ofera informatii reale si de aceea stie foarte multe despre ceea ce se intampla in Spitalul Judetean, cu bune si rele: “Eu, ca profesor care am o gramada de elevi cu parinti medici, asistenti si asa mai departe, stiu care este situatia la Spitalul Judetean – pe toate palierele. Toate aceste paliere trebuie legate intr-un tot unitar, ca sa poti sa exprimi o parere extrem de transanta. Eu am informatii si de bine, si de rau. Stiu foarte multe, dar nu ca nu vreau sa va spun; toate aceste afirmatii legate de spital le voi face, de exemplu, pe zona de curatenie – personalul nu-si desfasoara activitatea cum trebuie, detergentii sunt furati, masa nu se serveste nu stiu cum… Daca vrem sa facem o analiza si sa spunem lucrurilor pe nume, asa le spunem. Anumiti medici lucreaza si la stat, si la privat si in timpul orelor de program la spital sunt la cabinetul particular, de exemplu…

Sunt foarte multi prieteni de-ai mei si de-ai nostri – nu neaparat PMP-isti – care n-au spus, ne spun; dar lucrurile se afla si se stiu din interior. Pe mine chiar m-a deranjat chestia asta de genul << am auzit>>, <<mi-a spus mie cutarica>> “.

Botea a mai spus ca va face declaratii mai concrete legate de problemele reale din Spitalul Judetean dupa ce va verifica lucrurile si in institutia amintita si va pune cap la cap toate informatiile.