V. BOTEA: TRANSPORTUL PUBLIC DE CALATORI IN MUNICIPIUL BRAILA ESTE SATISFACATOR, IN GENERAL

Presedintele PMP Braila, consilierul judetean Viorel Botea, este de parere ca in momentul de fata, transportul public de calatori la nivelul municipiului este “in general, satisfacator”.

Botea spune ca din punctul sau de vedere, cand discutam despre transportul public, doua elemente sunt cele mai importante – siguranta si fluidizarea traficului: “Este foarte clar, autobuzele, tramvaiele sunt  invechite, iar de cele mai multe ori vedem dimineata ca exista ambuteiaje, exista cozi in statiile de tramvai, in statiile de autobuz, lucruri care trebuie eliminate printr-un management cat mai bun, care sa asigure fluidizarea si siguranta cetatenilor. Si mai ales ne referim la asiguranta copiilor, dimineata.

Aceste autobuze de mica si medie capacitate, din punct de vedere ale economiei de carburant si al calitatii transportului, sunt niste autobuze foarte bune. Insa problema care se pune este urmatoarea: numarul si ritmicitatea lor. Pentru ca degeaba sunt 5 autobuze mici, care circula din ora in ora, ca nu facem nimic. Inca o data, e vorba de management si e vorba de modul in care aceste autobuze circula”.