Vacu, despre Draghincescu: Am vrut sa scriu ”doamna”, dar mi-a intepenit mana. Eu i-as spune ”individa”

411255_373989662647521_2046125115_o

Declaratiile de ieri ale consilierului liberal brailean Simona Draghincescu au inflamat spiritele in partid. Liderul liberal Adrian Vacu se arata indignat de modul in care Draghincescu intelege sa se manifeste public si sa-si atace colegii de partid, afectand in acest fel imaginea propriei formatiuni politice.

Intr-o scrisoare deschisa cu titlul “Liberalismul brailean, intre Radu Portocala si Simona Draghincescu”, pe care a postat-o pe contul sau de pe o retea de socializare, Vacu o califica pe Simona Draghincescu ca fiind  o “individa” care nu are idee ce inseamna spiritul de echipa: << “O personalitate politica intr’adevar distinsa, un om tanar, un organizator excelent, o minte personala si deschisa”, scria, in 1932, nimeni altul decat Mihail Sebastian despre domnul Radu Portocala, primarul liberal al orasului Braila, membru in trei guverne liberale, secretar de stat la Interne si autorul “Legii functionarilor publici”, care a produs o adevarata reforma in sistemul administrativ interbelic.

Exercitiu de imaginatie: DOMNUL Radu Portocala, la aceeasi masa cu mai noua sa colega de partid, Simona Draghincescu. Am vrut sa scriu ”doamna”, dar ceva mi-a intepenit mana pe tastatura. Am cautat alternative: duduie, cucoana, madam, dar nimic nu se potriveste! Simona Draghincescu e mai simplu si cei care au de inteles vor pune singuri un ”ceva” in fata numelui ei. Eu, unul, i-as spune, neutru: ”individa”.

Ce face individa asta, care se revendica a fi urmasa politica a lui Radu Portocala? Simplu: si-a facut o practica din a-si ataca in spatiul public nu adversarii politici, ci colegii de partid. Pe liberalii braileni. Individa nu scapa nici o ocazie sau isi creaza ocazii dintre cele mai diverse sa-si atace colegii liberali care nu sunt pe placul domniei sale. Au devenit de notorietate declaratiile, comentariile postate pe retelele de socializare, acuzatiile nefondate la adresa liberalilor, pe care le arunca fara nicio dezbatere prealabila in interiorul partidului. O practica pe care orice om normal la cap nu o poate agrea si care demonstreaza cum ”intelege” individa ideea de echipa”.