Valeriu Partene: Domnul profesor Lupu exagereaza, cand cere dreptul profesorilor de a purta arma in scoala

partene valeriu 4

Liderul Sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, considera ca profesorul Stefan Lupu a exagerat, cand a scris pe o retea de socializare, ca daca elevii cer dreptul a de a folosi telefoanele mobile in scoala, atunci cere si el “dreptul profesorului de a purta arma in scoala”. Valeriu Partene (foto) spune ca profesorul Lupu este un cadru didactic valoros, insa apreciaza ca afirmatiile acestuia pe subiectul in cauza, fie ele si ironice, nu au fost cele mai potrivite: “Domnul profesor Lupu este unul dintre oamenii as zice buni ai invatamantului brailean, chiar foarte buni. In ceea ce priveste raporturile domniei sale cu retelele de socializare, nu stiu daca trebuie cineva sa-si spuna un punct de vedere…

In orice caz, mi se pare exagerat ceea ce  a scris domnul profesor Lupu. Eu il apreciez, il stimez, dar in acest aspect cred  ca e un pic de exagerare. Nu putem merge cu gandul pana acolo, incat sa cerem niste drepturi de acest gen, in contextul in care cineva are o anumita opinie, cu privire la un anumit aspect al activitatii din unitatea de invatamant”.

Intrebat daca personal, este de acord cu dreptul elevilor de a folosi telefonul mobil in scoala, Partene ne-a declarat: “Personal, cred ca telefonul mobil este un element de comunicare pe care familia l-ar putea utiliza in cazuri extreme, adica daca s-a intamplat ceva in familie, sau copilului i s-a intamplat ceva si trebuie sa anunte familia, deci cred ca nu e nimic rau in toata treaba aceasta. Insa daca vorbim despre utilizarea telefonului in timpul activitatilor educative, la scoala, categoric nici eu nu sunt de acord cu asa ceva”.

Amintim ca profesorul Stefan Lupu, de la Liceul de Arta “Hariclea Darclee” din Braila, a scris intr-o postare pe o retea de socializare ca daca elevii cer dreptul a de a folosi telefoanele mobile in scoala, atunci cere si el <<dreptul profesorului de a purta arma in scoala>>, pentru <<a-l impusca pe „elevul” care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea!>>.