VARGA: AM REUSIT! S-A APROBAT SI IN CAMERA DEPUTATILOR ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE!

Camera Deputatilor a aprobat in urma cu cateva minute proiectul de modificare a articolului 36 din Legea 241/ 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si canalizare, modificarea respectiva vizand taxa pe apa de ploaie. Mai exact, in urma noilor reglementari aprobate in Parlament, consiliile locale pot sa adopte hotarari pentru scutirea populatiei de la plata colectarii, transportului, epurarii si evacuarii apelor pluviale, serviciile urmand a fi suportate din bugetul local, in limita disponibilitatilor si a sumelor alocate cu aceasta destinatie. Proiectul a fost aprobat initial in Senat, iar astazi a fost discutat si aprobat si in Camera Deputatilor.

Proiectul  amintit a fost initiat de deputatul brailean Vasile Varga (PNL), care a  scris pe o retea de socializare: “AM REUSIT! Acum cateva minute a trecut si de Camera Deputatilor proiectul de modificare a articolului 36 din Legea 241/ 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si canalizare, astfel incat consumatorii sa nu mai plateasca abuziva taxa pe apa de ploaie”.

Precizam ca dorinta liberalului era ca toate consiliile locale sa fie OBLIGATE sa elimine plata taxei pe apa de ploaie din facturile consumatorilor casnici, insa in Parlament s-a aprobat o forma usor modificata: aceste consilii “POT” sa ia astfel de decizii, fara a avea insa vreo obligativitate in acest sens.

Amintim, de asemenea, ca primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a declarat ca daca se va aproba aceasta modificare legislativa, el insusi va initia un proiect de hotarare in CLM Braila, pentru elininarea taxei pe apa de ploaie la consumatorii casnici.