VARGA, CATRE PRESEDINTELE CJ: EXISTA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PENTRU SEPARATOARELE DIN VARSATURA? DE CE TACETI?

Deputatul PNL Vasile Varga ii solicita presedintelui Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, sa spuna public daca pentru lucrarile de montare a  separatoarelor din localitatea Varsatura s-a emis sau nu autorizatie de constructie. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Vasile Varga apreciaza ca ar fi fost normal ca seful CJ sa iasa cu o declaratie publica si sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu parapetii care se monteaza de cateva zile in Varsatura si care au nemultumit foarte tare localnicii, ce au ajuns sa iasa in strada, ca sa blocheze utilajele, in mod de protest.

Deputatul liberal considera de-a dreptul “suspecta” tacerea lui Chiriac pe acest subiect care a starnit atata valva in ultimele zile in Varsatura, precum si lipsa de reactie a Inspectoratului Teritorial in Constructii, care ar fi trebuit sa verifice documentele in baza carora se realizeaza acele lucrari: “Domnule Chiriac, EXISTA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PENTRU SEPARATOARELE DIN VARSATURA? Ati verificat respectarea criteriilor impuse de Certificatul de Urbanism?

Am urmarit cu mare atentie, in ultima saptamana, scandalul legat de montarea parapetilor de beton care separa sensurile de mers pe pe DE 584, pe tronsonul care traverseaza satul Varsatura.
Am asteptat cateva puncte de vedere din partea presedintelui CJ, Iulian Francisk Chiriac, care sa lamureasca si sa-i linisteasca pe riveranii din zona (nevoiti sa ocoleasca tocmai pe la Trei Movile pentru a putea intra pe drumurile laterale spre propriile locuinte).
Pentru ca tacerea si incercarea de a se delimita de acest subiect a domnului Chiriac mi se par suspecte, indraznesc sa-i adresez cateva intrebari care ar lamuri situatia:
Consiliul Judetean a eliberat autorizatie de constructie pentru respectiva lucrare? EXISTA O ASTFEL DE AUTORIZATIE?
Daca da, atunci criteriile impuse din Certificatul de Urbanism au fost respectate?
In calitate de presedinte CJ si avand in vedere impactul pe care il respectiva lucrare pentru locuitorii din zona, a verificat personal respectarea criteriilor?
Totodata, cunoscand intransigenta si rigurozitatea manifestatate de reprezentantii Inspectoratului Județean in Constructii Braila in cazul simplilor cetateni care isi ridica o magazie sau garaj, as intreba conducerea institutiei daca a verificat EXISTENTA AUTORIZATIEI DE CONSTRUCTIE in acest caz. Daca autorizatia exista, se respecta termenii si conditiile?
Cred ca brailenii din zonele respective (si nu doar ei), merita cateva raspunsuri la aceste intrebari”.