VARGA: CEI DE LA PSD S-AU OPUS, CU MOTIUNE DE CENZURA, UNUI EXERCITIU DEMOCRATIC, PENTRU CA SE TEM CA VOR FI SANCTIONATI LA URNE DE TOTI CEI CARE S-AU SATURAT DE ROMANIA CONDUSA DE INCOMPETENTA SI INTERESE DE GRUP

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) este de parere ca PSD-ul a recurs la o motiune de cenzura “pentru a-si salva ultimele mandate ale primarilor PSD” – mandate puse sub semnul intrebarii, in cazul alegerilor in doua tururi de scrutin.

Intr-un comunicat de presa emis dupa adoptarea Motiunii de cenzura,  Varga afirma: ”Mariri de pensii si salarii, ieftinirea carburantilor, taierea pensiilor speciale, investitii in drumuri expres, autostrazi si in lucrarile la podul peste Dunare, acestea sunt doar cateva dintre masurile luate de Cabinetul Orban in cele trei luni de guvernare. Un guvern care, pentru a-si tine pana la capat promisiunile facute romanilor, si-a asumat responsabilitatea pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, punandu-si, practic, mandatul pe masa”.

Deputatul este de parere ca alegerea primarilor intr-un singur tur este un atac grav la democratie si tocmai de aceea PNL si-a dorit alegerea primarilor in doua tururi: ”De ce atat de importanta aceasta decizie a alegerii in doua tururi? Pentru ca unul dintre principiile democratiei este reprezentativitatea, iar situatiile in care cineva ajunge primar doar cu 15% dintre voturile cetatenilor trebuie sa inceteze! Romanii trebuie sa aleaga cu adevarat, votul lor trebuie sa fie respectat si sa conteze.
Pentru PSD, lucrurile stau, insa, cu totul altfel. Ei s-au opus, cu motiune de cenzura, acestui exercitiu democratic, pentru ca se tem ca vor fi sanctionati la urne de toti cei care s-au saturat de Romania condusa de incompetenta si interese de grup! PSD a ignorat inca o data dorinta oamenilor de a-si desemna corect primarii si a preferat sa dea jos Guvernul Orban in loc sa dea piept cu realitatea.
PNL ramane consecvent promisiunilor sale asumate fata de romani si a demonstrat ca are oameni pregatiti, programe, si viziune pentru a dezvolta Romania!”.