Varga: Cine vorbeste de abuz in serviciu facut de Nechita trebuie sa-l dovedeasca!

10154386_510913462352651_328697945_n

Deputatul liberal brailean Vasile Varga considera ca social-democratii braileni nu au motive intemeiate pentru a-l reclama pe vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita (PNL) in legatura cu un pretins abuz in serviciu – asa cum ameninta acestia. Varga sustine ca daca Nechita nu a putut conduce la deplina capacitate Consiliul Judetean este pentru ca majoritatea PSD-UNPR l-a impiedicat sa faca acest lucru, prin diverse metode. Ca atare, in viziunea parlamentarului liberal, daca cineva este vinovat de abuzuri, aceastia sunt consilierii judeteni PSD si UNPR: “Cand vorbim de abuz in serviciu, trebuie sa-l probezi. Cine a facut propunerea de suspendare a lui Nechita, ca sa nu poata sa semneze in lipsa presedintelui CJ si a celuilalt vicepresedinte? Cine a venit prima data si a facut aceasta propunere, ca Nechita sa fie inlaturat? Cine a facut aceasta propunere, sa raspunda! Nechita putea sa ramana in continuare vicepresedinte, ordonator de credite in lipsa presedintelui si a celuilalt vicepresedinte, sa astepte solutia instantei, sa vada ce se intampla cu cei doi si atunci lucrurile ar fi fost normale. Iar consilierii nu sunt stat in stat nicaieri, consilierii sunt subordonati unui partid si partidul decide ce sa faci. Daca vicepresedintele Florin Mija (PSD) si-ar fi dat demisia, ar fi putut fi inlocuit si consilierii ii desemnau noului vice atributiile pe care le doreau, avand majoritatea. Atunci, in cadrul unei sedinte ordinare, consilierii PSD puteau sa spuna: <<nu ii mai dam lui Nechita atributii de presedinte, i le dam celuilalt vicepresedinte, ca asa vrem noi!>>. Dar daca la fiecare sedinta sunt numai certuri, numai scandaluri, care este vina lui Nechita?”.

Informat ca de fapt, potrivit social-democratilor, vina lui Nechita este ca nu convoaca sedinta ordinara, Varga a raspuns: “Dar nu era necesar sa se convoace sedinta ordinara! In sedinte extraordinare se pot rezolva toate problemele de la Consiliul Judetean”.

Amintim ca luna trecuta, vicepresedintele Nechita nu a convocat sedinta ordinara a Consiliului Judetean, desi legea impune organizarea unei astfel de reuniuni a alesilor locali, lunar. Octombrie a fost a doua luna in care Nechita a evitat organizarea unei astfel de sedinte, dupa ce si in luna august s-a intamplat aceasi lucru.