Varga: Codul fiscal e un truc de imagine, cu promisiuni populiste

1926741_10154008437960368_6245645468972240056_n

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga este de parere ca primul ministru Victor Ponta a lansat noul Codul fiscal, care contine diverse promisiuni populiste, doar in scop electoral. Intr-o declaratie politica facuta in Parlament, Varga a declarat  ca premierul a elaborat Codul amintit in stilul care l-a consacrat, “copy-paste”, luand diferite idei liberale, pe care le-a amestecat “fara sens”: “Ingrijorat ca Partidul National Liberal castiga din ce in ce mai mult din simpatia oamenilor (asa cum arata ultimul sondaj INSCOP, PNL se claseaza pe primul loc, cu 44,2% dintre optiunile exprimate de votanti, in crestere fata de decembrie 2014), domnul prim-ministru Victor Ponta arunca pe piata un asa zis <<Cod>> fiscal, de fapt o insiruire de promisiuni fiscale. Simte domnia sa, cu siguranta, ca vremea in fruntea guvernului i-a trecut. Astfel, pentru a-si securiza scaunul de premier, domnul Ponta foloseste masurile fiscale ca pe un truc de imagine. De fapt, este vorba despre o lupta pentru interese personale, politice, nu pentru interesul romanilor, al micilor intrepinzatori si al economiei.

Desi se clameaza faptul ca masurile din Codul fiscal sunt liberale de… <<forma>>, pe fond sunt doar texte populiste, care nu pot fi sustinute. Asa cum domnul Ponta ne-a obisnuit, avem de a face cu masuri copy-paste preluate din programe liberale, dar asamblate fara sens, fara niciun calcul bugetar serios. Asa-zisa scadere a taxelor si impozitelor nu are nicio valoare, daca nu se face si o reforma structurala, daca nu se face o reforma a companiilor de stat, iar colectarea darilor catre stat este deficitara. Rezultatul ar fi, de fapt, cheltuieli de miliarde de lei fara acoperire in buget. De fapt, va lua inapoi ce a dat, cu alte taxe noi, aşa cum s-a intamplat deja cu 30 de taxe noi in 2013-2014 (exemplu: taxa pe stalp). Cu astfel de masuri, dezastrul este aproape.

Pentru ca Victor Ponta are o problema de imagine majora de care nu poate fugi, recurge la astfel de promisiuni.

Fara a avea presiunea unei competitii electorale, PNL va veni, in scurt timp, cu un program complet de masuri, coerent si echilibrat, cu o fiscalitate rezonabil scazuta, dar durabila”.