VARGA: DACA PRIMARUL VA INITIA UN PROIECT PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE, ESTE FOARTE BINE. CA SA FIE SIGURI, CONSILIERII PNL VOR INITIA SIGUR UNUL

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) declara ca succesul obtinut in Parlament in legatura cu modificarea legislatiei privind taxa pe apa de ploaie nu este meritul sau, ci al intregii echipe de la PNL, care s-a documentat pe acesta tema, a verificat prevederile legale si a umblat apoi din casa in casa in municipiu, strangand peste 15.000 de semnaturi de la cetateni, in sprijinul proiectului de eliminare a taxei amintite. Varga a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca toate acele documente, precum si semnaturile stranse de la braileni au reprezentat argumente solide care i-au fost de folos la nivel central, pentru a-si convinge colegii parlamentari sa voteze proiectul initiat de el, pe tema amintita. Mai exact, este vorba despre faptul ca in urma modificarilor aprobate de parlamentari, in noua legislatie se prevede in mod expres ca orice consiliu local poate sa decida prin vot eliminarea taxei pentru apa de ploaie pentru cetateni.

Varga a mai spus ca in aceste conditii, consilierii liberali vor initia din nou in CLM un proiect de hotarare, pentru ca cetatenii sa scape de aceasta taxa atat de controversata.

Dat fiind ca ziaristii i-au amintit ca si primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat ca daca legea respectiva va fi aprobata, va initia un astfel de proiect de hotarare, liberalul a comentat ca asta ar fi “un lucru foarte bun”: “In Legea 215, printre alte multe prevederi, se precieaza ca orice consilier local poate sa aiba initiative. Orice formatiune politica ce este reprezentata in Consiliul Local poate avea initiative care trebuie supuse dezbaterilor. Daca primarul va initia un proiect de hotarare pe aceasta tema, este un lucru foarte bun, noi ii multumim ca face asta, pentru ca de un an de zile stam si discutam despre apa de ploaie.

Cred ca este un real castig pentru populatia municipiului Braila, indiferent ca stau la casa sau la bloc, pentru ca datorita semnaturilor lor, te determina si pe tine, ca ales al lor, ca deputat sau senator, sa faci aceasta modificare legislativa. Si nu e vorba numai de Braila, ci de toata tara – si nu e intamplator ca deputati si senatori din toata tara au votat acel proiect.

Am fost o echipa; nu este meritul meu, ci este meritul intregii echipe de la PNL, a membrilor nostri de partid, care au fost din casa in casa si le-au explicat oamenilor dspre ce este vorba”.