VARGA: DEJA DEVINE PATOLOGICA ACEASTA OBSESIE A COALITIEI PSD-ALDE FATA DE GRATIEREA COLECTIVA

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga este indignat de faptul ca social-democratii continua sa incerce diverse metode prin care sa obtina gratierea coruptiei, in ciuda mesajului clar transmis de romani, prin actiunile de protest desfasurate la inceputul acestui an.

Intr-o postare facuta astazi pe o retea de socializare, Vasile Varga face referire la informatia potrivit careia senatorul Serban Nicolae (PSD), presedinte al Comisiei Juridice, a depus un amendament  la proiectul Legii gratierii, in care se stipuleaza ca si condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati: <<Deja devine patologica aceasta obsesie a coalitiei PSD-ALDE fata de gratierea colectiva. Au demarat-o inca din 2013 (de la episodul Martea Neagra), continua sa o sustina si sa o aduca in prim plan prin diferite forme, in ciuda protestelor si revoltelor majore din societate.

M-am exprimat impotriva unei astfel de masuri de fiecare data, o fac si acum. La fel si colegii mei din PNL, dar mai ales marea majoritate a romanilor.
Legea gratierii nu rezolva problema conditiilor si aglomerarii din penitenciare, este doar o “petarda” utilizata de majoritatea parlamentara PSD-ALDE. De gratiere in forma propusa de ei, beneficiaza inclusiv cei condamnati cu suspendare, deci care nu se afla in detentie.
Mai mult, aplicarea gratierii priveste faptele savarsite pana la publicarea legii in Monitorul Oficial, adica inclusiv cele savarsite in prezent in contextul discutiei despre aprobarea unei legi a gratierii. Este uluitor asa ceva, vorbim practic de un indemn la incalcarea legii.
Guvernarea PSD-ALDE fie n-a inteles nimic din mesajul oamenilor care s-au revoltat si au protestat la momentul OUG 13, fie ii sfideaza cu nonsalanta>>.