VARGA, DESPRE ABSENTEISMUL DE LA REFERENDUM: ALEGATORII AU DEMONSTRAT CA SUNT MAI MATURI, MAI LUCIZI SI MAI BUNI DECAT CLASA POLITICA

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) este de parere ca prezenta extrem de redusa la vot, la referendumul din 6-7 octombrie privind familia traditionala, este “o sanctiune grava la adresa clasei politice”.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga afirma ca este vorba despre “un vot de blam pe care romanii l-au dat tuturor politicienilor, indiferent de partidele din care provin. Referendumul pentru redefinirea in Constitutie a casatoriei a fost initiat de o organizatie civica. Ei sunt cei care au strans peste trei milioane de semnaturi si care au pornit acest demers. Politicul nu avea voie sa se amestece cu absolut nimic in acest referendum. Coalitia pentru familie era singura care avea cadere sa faca o campanie de constientizare, sa explice care este scopul referendumului, ce se doreste a fi schimbat. Politicul nu s-a putut, insa, abtine si a incercat sa confiste actiunea civica. De data aceasta, romanii au fost solidari si au refuzat sa mearga la vot. Nu vad alti vinovati decat politicienii, pentru ceea ce s-a intamplat sambata si duminica”.

Parlamentarul liberal mai spune ca invalidarea referendumului, pe fondul absenteismului, va avea consecinte grave, care se vor resimti in timp: ”La aproape 30 de ani de la Revolutie, am asistat la prima initiativa civica, pe care clasa politica a compromis-o. Probabil ca va trece foarte multa vreme pana cand cineva, un ONG, o asociatie sau pur si simplu un grup de oameni va mai avea curajul sa incerce sa schimbe ceva prin referendum. S-a compromis nu doar rezultatul in sine, ci a fost compromis un instrument al democratiei, care este referendumul. Sper ca nu va mai fi nevoie sa treaca alti 30 de ani pentru un demers similar, pentru ca daca exista o parte buna a ceea ce s-a intamplat, este aceea ca romanii au demonstrat ca pot fi solidari si nu se lasa usor manipulati. Alegatorii romani au demonstrat ca sunt mai maturi, mai lucizi si mai buni decat clasa politica romaneasca”.