VARGA: DRAGNEA AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL CAMEREI DEPUTATILOR, DUPA SENTINTA DE AZI!

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) considera ca sentinta data astazi de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de condamnare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, ar trebui sa-l determine pe acesta din urma sa demisioneze din fruntea Camerei Deputatilor.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga – care este vicepresedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor – comenteaza ca aceasta sentinta a Curtii Supreme reprezinta dovada clara ca  in Justitie exista in continuare profesionisti “care nu se lasa intimidati”, ci “cantaresc fapte si probe, pe care le interpreteaza in spiritul si in litera legii”: “Condamnarea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, este cea mai buna demonstratie ca in Justitia din Romania exista profesionisti competenti, care nu se lasa intimidati nici de mitinguri, nici de analistii de la televiziuni, magistrati care cantaresc fapte si probe, pe care le interpreteaza in spiritul si in litera legii. Sa imparti dreptatea nu trebuie sa devina un act de curaj, asa cum PSD a incercat prin nenumaratele presiuni, ci trebuie sa ramana o normalitate intr-o societate ce se doreste democratica si europena. Sentinta de astazi poate fi considerata si ca un gest de recuperare a imaginii unei Justitii mult prea incercate si mult prea hartuite in ultima perioada. Trebuie stopata orice tentativa ca legea sa fie folosita doar in favoarea unora, care vor sa nu dea socoteala pentru faptele lor. Oamenii care au probleme cu legea trebuie sa stea departe de functiile publice. Dupa aceasta sentinta, Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor”.

Amintim ca sentinta de condamnare la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare a fost data astazi in procesul angajarilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care Dragnea e acuzat de instigare la abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor, „in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”.

Potrivit DNA, cele 2 persoanele angajate la DGASPC care lucrau, de fapt, la sediul PSD,  au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal.

Decizia de astazi a magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva.