Varga : Efectiv ne pare rau ca Marcu n-a fost numita prefect

P1060811

Deputatul PNL Vasile Varga a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca regreta faptul ca Mihaela Marcu nu a fost numita prefect al Brailei, desi era agreata si de PSD, si de PNL. Varga a amintit ca liberalii locali si-au mai exprimat unele rezerve fata de nominalizarea conservatorilor pentru acest post anul trecut, cand a fost instalat in functie Gheorghi Obreja – alegere care, ulterior, s-a dovedit a fi neinspirata, dovada ca Obreja si-a dat demisia, iar functia a devenit iar vacanta.

Parlamentarul liberal considera ca numirea unei persoane cu experienta in administratia publica era cu atat mai necesara acum,  in conditiile in care ne aflam intr-un an in care se vor organiza doua tururi de alegeri: “Noi avem un an electoral greu, iar sa se administreze situatia locala in aceste conditii este si mai greu. Asta a fost dorinta Partidului Conservator, sa fie numita Vasilica Vilcu, asta este. Noi n-am sustinut un om politic, chiar alaturi de PSD, am zis ca suntem de acord cu nominalizarea unei anumite persoane – ca persoana, ca daca ar fi venit  o propunere de la PC sau de la PSD cu o alta persoana,  poate nu eram de acord cu aceea. Efectiv ne pare rau ca Marcu n-a fost numita prefect. Noi eram de acord cu ea si am exprimat aceasta optiune si in conferintele de presa; in rest, am spus ca nu este atributul nostru, ca partid, nominalizarea prefectului, deci nu ne amestecam.

Va fi un an foarte greu, e un an electoral si sa coordonezi aceasta activitate, ca prefect, iarasi, este foarte greu. Noi – eu si Catalin Boboc – am mai avut o discutie legata de numirea prefectului, anul trecut – si ce am spus atunci s-a transormat intr-o realitate, cu evenimentele din iarna, care nu au putut fi gestionate la nivelul judetului Braila. Poate daca exista o alta politica la nivelul Prefecturii, legata de numirea prefectului, nu se intampla ce s-a intamplat”.