Varga: Intalnirea „de taina” a fost o discutie de 5-7 minute, in care am spus ca nu negociem nimic cu PSD

P1060826

Deputatul PNL Vasile Varga considera ca se face prea mult caz de  intalnirea care a avut loc duminica, la un café-bar din Braila, intre trei lideri social-democrati si cativa liberali locali. Varga ne-a declarat astazi ca de fapt, nici n-a fost o discutie propriu-zisa, fiindca intalnirea a durat mai putin de zece minute, dupa care el si colegul sau, presedintele PNL local Catalin Boboc, s-au retras.

Potrivit deputatului liberal, el, Boboc si alti colegi liberali se aflau la café-bar duminica dimineata, la o cafea, cand presedintele liberal a fost sunat de cei de la PSD, care i-au cerut sa se intalneasca, pentru a discuta despre blocajul din Consiliul Judetean. Intrebat unde se afla si daca nu se poate intalni cu ei chiar in acea dimineata, Boboc le-a raspuns ca este la café-bar, impreuna cu cativa colegi, iar social-democratii i-au spus la telefon ca vin si ei acolo. “Nu noi i-am chemat, nu le-am facut nicio invitatie, ei au spus ca vin acolo si intr-adevar, in cateva minute au sosit la café-bar domnul primar Simionescu, domnul senator Rotaru si domnul deputat Tudose. Acolo e un spatiu public, va dati seama ca nu puteam sa le interzicem noi sa vina… Si repet, era un local plin de oameni, in centrul orasului, deci  in niciun caz nu putem vorbi de o intalnire <<de taina>>, asa cum incearca unii sa lase sa se inteleaga.  Au venit cei de la PSD, sunt oameni cu care ne cunoastem de ani de zile si dincolo de adversitatile politice, nu se punea problema sa  nu ne vorbim; ne-am comportat civilizat, a fost o discutie normala si relaxata, ei au incercat un dialog despre situatia de la CJ, dar nu era nici locul si nici momentul. Noi le-am spus de la bun inceput ca nu avem ce sa discutam in lipsa domnului co-presedinte Nazare, fiindca asa este corect si ca daca este sa ne intalnim cu totii, trebuie sa o facem intr-un alt cadru. Eu, personal, le-am comunicat ca noi, PNL Braila, nu suntem dispusi  sa negociem nimic cu PSD, fiindca nu mai suntem aliati si nu dorim sa colaboram in niciun fel. Precizez  insa ca eu nu sunt de parere ca trebuie sa refuzam complet orice discutie; nu, trebuie sa lasam orgoliile personale, atunci cand este vorba despre chestiuni punctuale, ce tin de interesul judetului, asa cum este subiectul legat  de Consiliul Judetean – dar aceste discutii se pot face numai oficial, iar PNL-ul trebuie sa fie reprezentat de cei doi co-presedinti. In plus, nu se va discuta de o posibila colaborare, care, va repet, nu este posibila, din punctul nostru de vedere, ci strict tehnic, administrativ, despre ce se poate face pentru a se  rezolva situatia intolerabila din Consiliu, care afecteaza cetatenii si ii va afecta si mai tare, daca vine iarna.

Asta este tot ce am vorbit, pur si simplu le-am adus la cunostinta ca nu avem cum sa purtam o discutie atunci, pe moment, fiindca nu e cadrul potrivit si nici nu avem mandat sa facem acest lucru, dupa care ne-am ridicat de la masa, mai ales ca a aparut si domnul Florin Mija si deja nu mai era treaba noastra ce discuta ei. Eu am plecat imediat din local, fiindca aveam treaba”, a spus deputatul liberal.

L-am intrebat pe deputatul Varga ce parere are despre comentariile acide ale unor colegi de-ai sai, actuali liberali, fosti PDL-isti, care s-au inflamat dupa ce au aflat de aceasta intalnire. “Am vazut acele comentarii si cred ca ar fi mai bine ca inainte sa te pronunti in legatura cu un lucru, sa te informezi, ca sa stii exact despre ce vorbesti.  Repet, nu a fost o intalnire <<de taina>> stabilita cu mai mult timp inainte; pur si simplu l-au sunat pe domnul Boboc si cand au aflat unde suntem, au venit si ei. In plus, nu a fost o discutie propriu-zisa, fiindca a durat 5-7 minute, cat le-am adus la cunostinta ca nu suntem dispusi la nicio negociere cu PSD, iar daca vom avea vreo discutie oficiala, strict pe subiectul blocajului din CJ, nu va avea loc intr-un restaurant si vor fi prezenti ambii co-presedinti. Asta a fost tot. Daca unii au interes sa faca din tantar-armasar si sa bage zazanie, nu este problema mea. Eu va spun exact cum a fost”.