VARGA: LA ALOCAREA SUMELOR DIN FONDUL DE REZERVA, ALTE JUDETE AU PRIMIT DE 10 ORI MAI MULT CA BRAILA. E INEXPLICABILA LIPSA DE REACTIE A LIDERILOR PSD DIN ADMINISTRATIA BRAILEANA

Deputatul liberal Vasile Varga este de parere ca alocarea unor sume de bani pentru dezvoltarea comunitatilor locale din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitie Guvernului demonstreaza inca o data „ceea ce era stiut de mult: banii se acorda arbitrar, fara sa se tina cont de populatie sau de proiectele aflate in derulare, totul dupa bunul plac al PSD”.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga sustine ca presedintele PSD Braila, Liviu Dragnea, „pedepseste comunitatile locale, iar banii sunt dati pe criterii politice. Conform Hotararii de Guvern nr. 977/2018, judetului Braila i-au fost alocate 1,8 milioane de lei. Prin comparatie, doua judete vecine, conduse tot de PSD, au primit sume si de zece ori mai mari, cum este cazul Galatiului, cu peste 11,2 milioane de lei sau cel al judetului Vrancea, care a primit peste 6,1 milioane de lei. Am dat doar doua exemple de judete vecine cu al nostru, care au primit sume mult mai mari, desi populatia  judetului Vrancea este sensibil egala cu numarul locuitorilor din judetul Braila.

Inexplicabila este reactia liderilor PSD din administratia locala braileana. Ori sunt incapabili sa ceara fonduri, ori stau cu capul plecat, de teama sa nu-l supere pe Liviu Dragnea, ori nu sunt, pur si simplu, bagati in seama. Indiferent de situatie si de motive, un lucru este sigur: Braila este tratata ca o Cenusareasa, iar brailenii au de suferit”.

Deputatul PNL se teme si ca alocarile bugetare catre comunele  brailene vor fi facute „in batjocura”, iar primarii liberali vor primi insuficienti bani pentru a continua proiecte de investitii: ”Avem semnale foarte clare ca aceste sume vor constitui instrumente de santaj fata de primarii nostri si vreau sa-i atrag foarte serios atentia presedintelui Consiliului Judetean, Francisk Chiriac, sa aloce sumele in functie de proiecte si nu dupa culoarea politica. Sa nu imparta judetul intre primari PNL si primari PSD – ALDE si sa dea dovada de responsabilitate si echilibru”.

Liberalul aminteste ca si la nivel national, alocarile bugetare au starnit un adevarat scandal, pentru ca membrii influenti ai PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, au repartizat sumele arbitrar, fara sa tina cont de populatie. De exemplu,  judetul Teleorman, cu o populatie de 360.000 locuitori, a primit 15,4 milioane de lei, de 15 ori mai mult decat Braila, judet cu aproximativ acelasi numar de locuitori.

Amintim ca dupa ce liderii PSD Braila l-au criticat public pe presedintele PSD Liviu Dragnea si i-au cerut demisia, social-democratii din administratia braileana au declarat ca sunt convinsi ca aceasta atitudine nu va avea consecinte nefavorabile asupra alocarii de fonduri de la centru, catre judetul Braila.