VARGA: LUCRURILE AU SCAPAT DE SUB CONTROL, CA URMARE A ELIBERARII RECIDIVISTILOR DIN INCHISORI, IN BAZA RECURSULUI COMPENSATORIU. DUPA ALBA IULIA, MEDIAS, IASI SI GALATI, SE POATE INTAMPLA ORICAND O TRAGEDIE SI LA BRAILA

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga este ingrijorat de valul extrem de violente comise in ultima perioada de recidivistii eliberati din inchisori in baza recursului compensatoriu. Varga considera ca este necesara o modificare legislativa care sa anuleze recursul compensatoriu si precizeaza ca o solutie de rezolvare rapida a situatiei este aceea ca parlamentarii PSD si ALDE sa voteze propunerea legislativa a PNL, pe aceasta tema: ”Cetatenii Romaniei trebuie sa se simta in siguranta, dar evenimentele din ultima perioada demonstreaza clar ca lucrurile au scapat de sub control. Oamenii sunt vulnerabili in fata unor agresiuni comise cu violenta. Vorbim de un sir intreg de talharii, violuri si crime savarsite de infractori proaspat eliberati. Nu a fost doar un caz izolat.

Gasirea unor solutii pentru remedierea acestei situatii ar trebui sa fie o prioritate pentru actualul Guvern, care trebuie sa inteleaga ca a gresit cu aceasta masura. Oare de cate fapte cu violenta mai este nevoie pentru ca premierul, membrii Guvernului,  parlamentarii PSD-ALDE sa inteleaga ca siguranta cetateanului nu este negociabila?

Am vazut talharia de la Alba Iulia, crima de la Medias, violul de la Iasi si recenta talharie de la Galati. Ma astept ca in orice moment sa se intample o tragedie si la Braila. In fata acestei situatii, inclusiv parlamentarii braileni ai PSD-ALDE ar trebui sa puna presiune pe Guvern sa emita o ordonanta de urgenta sau sa vina in Parlament cu o propunere legislativa care sa nu mai permita ca infractorii care au comis fapte cu agresiune, talharii, violuri etc. sa fie eliberati”.

Potrivit datelor oficiale ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, din 2017 si pana in prezent, peste 13.000 de detinuti au fost eliberati inainte de termen, in baza recursului compensatoriu. Multi dintre cei eliberati conditionat s-au intors dupa gratii, pentru ca au repetat fapte de omor, talharii, violuri sau alte infractiuni cu violenta.