VARGA: MAJORITATEA PSD-ALDE NE-A RESPINS 30 DE AMENDAMENTE CE VIZAU COMUNITATI BRAILENE DIN MEDIUL RURAL

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) este nemultumit de faptul ca toate amendamentele pe care el si colega sa, deputatul Antoneta Ionita (PNL), le-au adus la proiectul de buget pe anul 2018, au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE. Mai exact, este vorba despre 30 de amendamente care vizau, printre altele, alocarea unor sume pentru realizarea unor investitii in diverse localitati brailene din zona rurala. In plus, liberalii au propus ca intreaga suma provenita din impozitul pe venit colectat de la cetateni sa ramana la bugetul localitatii in care acestia isi au domiciliul.

Varga a comentat pe o retea de socializare: <<Majoritatea PSD-ALDE a respins toate amendamentele pe care le-am adus impreuna cu colega mea, deputat Antoneta Ionita, la construirea bugetului de stat pentru 2018, amendamente ce vizau investitii pentru comunele brailene. Din pacate, totul a functionat pe “repede inainte”, fara a se tine cont de nevoile reale ale comunitatilor din zonele rurale.
A fost respins si amendamentul PNL prin care 100% din impozitul pe venit urma sa revina autoritatilor locale. Ratiunea amendamentului a fost aceea de a compensa pierderile majore generate de artificiile fiscale ale guvernantilor, in dauna comunitatilor locale, insa parlamentarii puterii au dorit ca sumele de bani obtinute de la cetateni sa se duca spre bugetul central al statului.
Astfel, sunt afectate comunitatile care au primari destoinici si au creat locuri de munca, in timp ce localitatile cu putine locuri de munca (cele care genereaza sume mai mici la impozitul pe venit), nu vor fi la fel de afectate.
Prin urmare, este pedepsita munca, pentru a fi recompensata lenea>>.

Varga a mai precizat: ”Noi am venit cu 30 amendamente ce au vizat, printre altele, urmatoarele aspecte: schimbarea instalatiilor electrice din localitatile Bertestii de Jos, Ciresu, Frecatei, Gradistea, Gropeni, Maxineni, Mircea Voda, Salcia Tudor, Surdila Greci, Sutesti, Victoria si Zavoaia; extindere iluminat electric cartier Tineret localitatea Cazasu si Tichilesti; sistem electric pe leduri in localitatea Viziru; reabilitarea de gradinite in localitatile Zavoaia, Viziru, Victoria; reabilitarea de camine culturale in localitatile Cazasu si Frecatei; reamenajare parc agrement in localitatea Gropeni; reabilitarea scolii generale Marasu, pietruirea drumului comunal Unirea- Urleasca, etc”.