Varga: Pricop nu a fost pus intamplator pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare

P1060820

Deputatul liberal Vasile Varga se declara incantat de includerea braileanului Cristian Pricop pe lista candidatilor PNL la alegerile europarlamentare din aceasta primavara.

Liderul PNL a tinut astazi sa sublinieze cat de important este ca brailenii sa fie reprezentati la Bruxelles de unul de-al lor, si nu de persoane din alte judete ale tarii. In plus, Varga a precizat ca Pricop, care este un medic cunoscut in judet, a fost selectat dintr-un grup de posibili candidati din cadrul organizatiei PNL Braila, intre care a fost considerat cel mai potrivit. Mai mult, a spus deputatul, nici Pricop nu si-a dat acordul pentru aceasta candidatura, fara a analiza foarte serios daca se poate angaja la o asemenea misiune, sau nu: “Noi am stat mult sa-l determinam sa fie de acord sa candideze, pentru ca nu i-a fost nici dumnealui usor. A stat, a analizat si apoi a venit si a spus <<Domnule, sunt de acord si sunt mandru ca mi-ati facut o asemenea oferta, indiferent care va fi rezultatul>>”.

Liderul liberal admite ca, la prima vedere, locul 20 ar putea parea cu semnul intrebarii, din punct de vedere al eligibilitatii. El a mai spus ca este posibil ca Pricop sa nu intre in Parlamentul European imediat dupa alegeri, insa este convins ca mai devreme sau mai tarziu, pana pe la jumatatea mandatului, in urma unor posibile miscari politice din plan intern si a renuntarii unor europarlamentari liberali la mandatele lor, pentru a reveni in tara si a ocupa functii in Guvern sau la conducerea diverselor institutii, Cristian Pricop va ajunge in Parlamentul European.

“Daca nu este eligibil maine, probabil va fi eligibil, asa cum s-a mai intamplat, peste doi ani sau trei ani, dar este eligibil si ne mandrim cu Cristi Pricop. Noi n-am pus pe lista un alt candidat, din alta parte, si bine ar fi ca la Braila toate partidele sa-si faca o analiza, poate gasesc pe cineva care sa fie reprezentativ pentru braileni, ca sa-l puna pe listele lor de candidati”, a mai declarat Varga.