VARGA: PRIMARUL VOINEA ESTE CAPUL RAUTATILOR LA FAUREI. EL ESTE STAT IN STAT ACOLO!

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) readuce in discutie “fenomenul Faurei”, acuzandu-l pe primarul orasului amintit, Ionel Voinea (PSD), ca impiedica in mod ilegal ocuparea mandatului de consilier local ramas vacant, dupa ce unul dintre consilierii PNL si-a dat demisia, fiindca a plecat din tara. Varga (foto) declara ca Voinea este “capul rautatilor”, fiindca luni de zile nu a pus pe ordinea de zi a sedintelor Consiliului Local proiectul de hotarare privind validarea unui nou consilier si apoi, cand l-a pus pe ordinea de zi, le-a cerut alesilor PSD sa nu-l voteze, astfel incat liberalii sa aiba un consilier mai putin.

In luna mai, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a acuzat acelasi lucru si a vorbit chiar despre o posibila plangere penala ce ar putea fi facuta pe numele primarului din Faurei, in cazul in care nu va fi validat in Consiliul Local Faurei un alt liberal.

Acum, deputatul PNL il acuza si el pe Voinea de incalcarea flagranta a legii si anunta ca o va interpela in Parlament pe prim-ministrul Viorica Dancila, referitor la situatia de la Faurei: “Trag un semnal si o voi interpela pe doamna prim-ministru cu privire la situatia care persista in Braila, la Faurei. Nu exista niciun fenomen in tara asemanator cu cel al orasului Faurei. Eu am spus de mai multe ori ca domnul primar este capul rautatilor acolo, domnul primar incalca legea si in cele din urma va trebui sa facem si o actiune in instanta, pentru a constata un judecator daca acest primar se face sau nu vinovat pentru ca nu permite unui candidat care este pe lista PNL sa intre in Consiliu. Este dreptul acelei persoane! Poate ca primarul nu are timpul necesar sau poate ca este preocupat de foarte multe lucruri – pentru ca s-au facut asa de multe lucruri la Faurei in ultima perioada, incat este cuprins de obligatiile pe care le are in aceasta institutie mare de la Faurei…”.

Intrebat daca Prefectura – care a fost sesizata oficial de liberali pe aceasta tema – nu a avut nicio reactie, Varga a precizat ca prefectul George Paladi i-a transmis o adresa primarului din Faurei, solicitandu-i sa se rezolve problema mandatului ramas vacant, insa Voinea nu a facut nimic: El nu respecta nici ceea ce i-a trimis prefectul! El este stat in stat la Faurei! Pana cand, o sa vedem. Raspunzatori sunt toti; si consilierii sunt raspunzatori! Noi discutam de un an de zile ca postul e vacant. De ce nu a fost proiectul pe ordinea de zi? L-a fost pus pe ordinea de zi acum, dupa conferinta de presa, cand toti ati sesizat fenomentul Faurei. Nu e un lucru curat!”.

Reamintim ca primarul Ionel Voinea a declarat pentru MD Press ca a initiat de mai multe ori un proiect de hotarare privind validarea noului consilier, insa ceilalti consilieri nu au votat <<pentru>>, iar el nu are nicio vina pentru aceasta situatie. Intrebat de ce nu au votat colegii sai de la PSD acest proiect, Voinea ne-a spus ca nu stie, fiindca nu a discutat cu ei despre acest subiect.