VARGA, PRIVIND AMENDAMENTELE PNL LA LEGEA BUGETULUI: SUSTINEM INFIINTAREA UNOR CENTRE DE DEPOZITARE A LEGUMELOR, FRUCTELOR SI FLORILOR LA TRAIAN-UNIREA, VISANI-JIRLAU-GALBENU SI MOVILA MIRESII-RAMNICELU

Deputatii liberali Antoneta Ionita si Vasile Varga sustin un numar de 35 de amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2019, care intereseaza direct locuitorii judetului Braila. Aceste amendamente vizeaza, printre altele, starea drumurilor din judet, reabilitarea unor scoli si camine culturale, investitii in aductiunile de gaze sau de electricitate, extinderi ale unor retele de apa si canalizare. Spre exemplu, liberalii solicita fonduri pentru reabilitarea drumurilor comunale din Bertestii de Jos, asfaltarea drumurilor din comuna Cazasu, a 15 kilometri de drumuri din comuna Mircea Voda, a strazilor din Scortaru Nou si din Unirea, pietruirea a 10 kilometri de drum agricol din Unirea, modernizare unor strazi din comuna Victoria, infiintarea retelei de gaze naturale din Viziru, precum si reabilitarea caminului cultural, a retelei electrice, extinderea retelei de apa si a celei de gaze  din comuna Cazasu.

Vasile Varga a explicat: ”Am discutat foarte mult cu oameni din tot judetul, cu primari, cu alti reprezentanti ai comunitatilor locale si am identificat tot felul de nevoi de investitii. Unele sunt lucrari care ar urma sa inceapa, pentru altele este nevoie de alocari bugetare in vederea finalizarii acestora. Dincolo de nevoi punctuale, incercam sa promovam si investitii mai ample, cum ar fi infiintarea a trei centre de depozitare a legumelor, fructelor si florilor la Traian-Unirea, Visani-Jirlau-Galbenu si Movila Miresii-Ramnicelu, care ar putea reprezenta un sprijin pentru agricultori si garantia unui comert civilizat. Ne-am dori sa existe fonduri si pentru realizarea unei strategii de dezvoltare economica a judetului, pe care sa o avem in vedere in urmatorii ani”.