VARGA: TRAMBITATELE CRESTERI SALARIALE SE DOVEDESC A FI, DE FAPT, NISTE SCADERI IN TOATA REGULA

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) considera ca datele prezentate recent de Institutul National de Statistica (INS) ar trebui sa-i faca “sa roseasca de rusine” pe guvernati.  Varga face referire, printre altele, la indicele inflatiei si la faptul ca “trambitatele cresteri salariale se dovedesc a fi, de fapt, niste scaderi in toata regula”: <<Un dicton latin spune ca „epistula non erubescit”, cu alte cuvinte „hartia nu roseste, suporta orice”. Dar cifrele anuntate zilele trecute de catre Institutul National de Statistica ar trebui sa-i faca pe guvernantii actuali sa roseasca de rusine in fata unor astfel de rezultate. Rata anuala a indicelui preturilor de consum a cunoscut o crestere galopanta de la 0,2% in februarie 2017, la 4,7% pentru februarie 2018, apropiindu-se de valoarea maxima din iunie 2013, de 5,3%.
Nu puteti invoca faptul ca Parlamentul nu va sprijina, aveti o majoritate mai mult decat confortabila care sa va ajute sa luati masurile potrivite pentru intreaga populatie a Romaniei!
Nu puteti nici macar sa invocati greaua mostenire! La „butoane” au fost tot colegii dumneavoastra, iar programul de guvernare era tot al dumneavoastra, acum doar il puneti in aplicare, cu mici ajustari.
Degeaba, pe ici pe colo, salariile au fost majorate, indicele inflatiei cade ca o ghilotina si taie orice elan de optimism.De altfel, diferite categorii socio-profesionale constata, cu neplacuta surprindere, ca, de fapt, trambitatele cresteri salariale se dovedesc a fi, de fapt, niste scaderi in toata regula! Daca erau reale aceste cresteri ale veniturilor angajatilor, de ce sindicatele ar mai ameninta guvernul cu greve si manifestatii ?
Tot din analiza INS, dar si din viata de zi cu zi, constatam ca unele alimente de baza si servicii se vor transforma in alimente si servicii de lux! Nu mai vorbesc despre deprecierea monedei nationale – leul – in fata celorlalte valute! Investitorii, oricare ar fi ei, de altfel, nu prea mai au curaj sa riste intr-un sistem fiscal atat de impredictibil!
Cresterea economica a Romaniei, ca stat membru al UE, atat de mult clamata, este anulata, cu alte cuvinte, de rata inflatiei galopante. Consumul este principalul motor al acestei cresteri si nu productia interna, asa cum ar fi normal.
Cifrele nu tin loc nici de hrana, nici de caldura sau de rechizite scolare, nici de haine si de medicamente sau de alte necesitati pur normale intr-o societate care se pretinde dezvoltata!>>.