Vasile Datcu revine in PNL, prin intermediul PDL

333

Fostul liberal Vasile Datcu, exclus in urma cu cativa ani din partid, revine in formatiunea sa de suflet, prin intermediul PDL. Datcu s-a inscris in PDL la inceputul  acestei saptamani si este nominalizat de conducerea organizatiei pentru a face parte, ca membru supleant, din Comitetul Executiv Municipal al marelui PNL, rezultat in urma fuziunii.

Intrebat despre zvonurile ca ar fi fost interesat de PLR, acesta a negat categoric: “PLR era in banca PSD – nu numai ca in banca, era in fibra adanca  PSD-ului, de fapt, era o mica aschie sarita nu departe de trunchiul PSD, iar eu, daca am facut o revolutie acum 25 de ani,  m-am dus contra comunistilor, nu pentru comunisti. De-aia am si facut pasul inapoi din acel PNL care s-a marsavit la cascaval, alaturi de PSD. Am ajuns sa facem alianta stanga – dreapta si sa avem doua picioare stangi – de-aia nici nu putea sa mearga ceva in tara asta. Sigur ca acest monstru straniu cu doua picioare stangi si cu doua maini stangi s-a dezmembrat, nici nu avea cum sa traiasca, iar USL a ajuns un animal impaiat, in clipa de fata”.

Datcu a mai precizat ca daca se hotara sa revina in politica, nu putea sa o faca decat la un partid liberal. Intrebat daca el s-a dus la PDL, sau cei de acolo au fost cei care l-au abordat, acesta ne-a spus: ”Ei, bineinteles ca ei m-au abordat, nu va inchipuiti ca am dat eu buzna la partid! Eu nici la femei nu dau buzna, daramite la partide! M-am inscris oficial acum 2-3 zile”.

El a mai precizat ca persoana care l-a abordat a fost chiar liderul PDL Alexandru Nazare: “Am avut discutia de mult, imediat dupa alegeri, ca sa ma duc la ei, stiau ca mi s-a cerut demisia de la PNL, dar am zis atunci ca nu fac gestul asta. Dar acum, marindu-se PNL-ul, am zis ca la un PNL merg si de-aia am si venit. Daca tot PNL e marit, probabil ca as putea sa stau de vorba altfel cu colegii mei si sa le dau cate o sugestie”.

Datcu ne-a confirmat ca este membru supleant in Comitetul Municipal al noului PNL: “ La urma urmei, totusi, eu sunt in politica braileana in ultimii 25 de ani si sa nu va imaginati ca m-as fi dus undeva unde sa preiau postul de halebardier la usa, nu se putea”.

Chestionat cum o sa fie cand se va intalni cu fostii colegi din PNL, care l-au exclus din partid, Datcu ne-a raspuns amuzat: “M-ar interesa si pe mine sa imortalizam acel moment. Nu uitati ca <<prietenii>> mei, din 24 prezenti la sedinta, 23 au votat pentru excluderea mea”.

El ne-a mai marturisit ca nu revine in politica plin de entuziasm, ci cu o atitudine mai temperata: “Revin mai potolit si in masura in care pot sa ma implic in proiecte culturale, cum este acesta cu <<Braila – Capitala Culturala Europeana>>, o fac cu tot dragul si toata pasiunea. Pasiuni politice acum nu pot sa mai am, poate doar pasiuni de ornitolog, care priveste cu lupa ganganiile care misuna pe dedesubt. Vedeti ce este in politica romaneasca – nu pot sa fiu decat analist, precum Arghezi care scotoceste prin gunoi, ca sa vada daca gaseste vreo ciuperca comestibila pe acolo”.