Vasile Varga: Au mai fost dezbateri în PNL Brăila, au mai fost lupte interne, dar ceea ce se întâmplă acum este fără precedent. Nu ne face cinste nivelul la care s-a ajuns cu atacurile între liberali. E necesară o reconstrucție a organizației

Fostul deputat Vasile Varga consideră că hotărârea aprobată zilele trecute în Biroul Politic Local al PNL Brăila prin care era exclus din partid nu este valabilă, în contextul în care există o decizie luată la nivel central care prevede că nu se pot face transferuri, radieri sau excluderi din partid până la Congresul PNL din această toamnă.

Varga ne-a declarat că „măsura pe care au luat-o ei nu este valabilă, atât timp cât forurile statutare ale partidului au înștiințat toate filialele că în această perioadă, până la  Congres, nu se fac modificări cu excluderi sau sancțiuni legate de membrii PNL. E foarte clar. Cei care au votat în BPL excluderea mea nu au ținut seama de acest lucru.

Eu nu m-am amestecat până acum în luptele interne legate de viitoarele alegeri din filială, mi-am văzut de treaba mea.

Faptul că eu m-am exprimat că sunt de partea unui candidat cu o viziuni liberale și cu o experiență în PNL, cu experiența profesională, respectiv medicul primar Cristian Pricop, nu consider că este ceva în neregulă. Aceasta este opinia mea; Cristian Pricop ar da un plus de valoare acestui partid. A fost consilier municipal, consilier județean și chiar ar fi fost binevenit ca el să devină președintele Organizației Municipale. El poate pune pe picioare partidul”.

În opinia lui Varga, motivația prezentată oficial pentru excluderea sa din partid – respectiv faptul că a acționat în instanță secretariatul Camerei Deputaților, pentru a fi repusă în plata pensia specială aferentă celor două mandate ale sale de deputat – nu este adevăratul motiv pentru care s-a luat acea decizie, ci este vorba pur și simplu de „o răzbunare a unor oameni care nu fac cinste PNL”.

Pe de altă parte, liberalul se arată întristat de faptul că în ultima perioadă s-a coborât foarte mult nivelul, în ceea ce privește lupta politică internă în PNL Brăila: „În atâția ani de când funcționează PNL Brăila au mai fost dezbateri în partid, au mai fost lupte în PNL, dar ceea ce se întâmplă acum este fără precedent. Nu ne face cinste nivelul la care s-a ajuns cu atacurile între membrii PNL, între colegi, până la urmă. Noi am avut oameni de valoare în PNL, a fost Nicolae Țino – care m-a adus pe mine în PNL, care mi-a vorbit despre valorile liberale, despre istoria PNL -, a fost doctorul Dan Sabău, a fost Constantin Cibu, a fost și Adrian Ritzinger – și am enumerat doar câteva nume. Sunt oameni care aveau un anumit tip de comportament, aveau anumite principii, aveau un statut în politică și nu numai. Acum ce vedem? Lipsă de maturitate politică”.

În acest context, Vasile Varga regretă faptul că nu a fost mai atent, în ce privește unii dintre tinerii pe care i-a promovat în partid: „Și subliniez: UNII, nu toți tinerii pe care i-am promovat.

În orice caz, la modul la care merg lucrurile acum în PNL Brăila, nu văd un viitor bun pentru această filială. Este necesară o reconstrucție din temelii a organizației; va fi greu, dar este necesară. Nu putem continua așa, cu acest mod distructiv de a face politică”.