VASILE VARGA: AVEM NEVOIE DE UNITATE SI DECIZII RATIONALE IN CEEA CE PRIVESTE VIITORUL PNL

Liberalul Vasile Varga declara ca desi PNL Braila a obtinut in urma alegerilor parlamentare de duminica 2 mandate de deputat (unul al sau, iar celalalt, al medicului Antoneta Ionita), scorul obtinut de organizatia sa nu a fost cel scontat. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Varga mai spune ca desi exista voci care le prevad sfarsitul, liberalii au “puterea si obligatia istorica de a deveni singura alternativa credibila de dreapta”, atat la Braila, cat si pe plan national: “Biroul Electoral Central a publicat rezultatul final al procesului de redistribuire a locurilor de parlamentari rămase necompletate. PNL Brăila a obtinut doua locuri de deputat, astfel ca alaturi de doamana doctor Ionita voi reprezenta Braila in Camera Deputatilor in urmatorii patru ani.
Desi am obtinut mandatul de deputat, trebuie sa recunosc ca Partidul National Liberal nu a obtinut scorul electoral pe care orice liberal si l-ar fi dorit.
Tocmai de aceea, in primul rand, vreau sa le multumesc tuturor brailenilor care si-au indreptat votul catre noi, oameni care au inteles ca propunerile noastre au fost unele realiste si ca PNL este singura alternativa reala de a opri inrosirea Brailei si a României.
In acelasi timp, le transmit multumiri si colegilor liberali care au muncit, au dedicat timp si energie in aceasta campanie pentru a potenta rezultatul PNL.
Tot respectul si pentru modul in care s-au implicat si au sprijinit partidul primarii cu rezultate pozitive. Dincolo de divergentele avute intr-o anumita perioada cu unii dintre ei, au aratat si de data aceasta tarie de caracter si spirit liberal.
Dupa scorul electoral este evident că am dezamăgit și cred că un obiectiv imediat este recuperarea încrederii pierdute a oamenilor. Exista o divizare semnificativă a voturilor dreptei si avem o responsabilitate faţă de votantul de dreapta.
Avem nevoie de unitate si decizii rationale in ceea ce priveste viitorul PNL, mai ales ca urmeaza o perioada grea, de opozitie… Chiar daca exista voci care ne prevad sfarsitul, cred ca avem puterea si obligatia istorica de a deveni singura alternativa credibila de dreapta. Atat la Braila, cat si pe plan national”.