Vasile Varga: Ca partid, trebuie sa cenzurezi lista de candidati si sa-i cizelezi pe cei care se duc in consilii

P1150898

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga este convins de necesitatea unei minime instruiri in domeniul administratiei publice, in cazul persoanelor propuse de catre partide drept candidati la consiliile locale si Consiliul Judetean. Parlamentarul liberal, care are la activ mai multe mandate de consilier municipal, a declarat astazi ca exista alesi locali braileni care ar avea de instruire in administratia publica, pentru ca este evident ca nu se pricep la asa ceva, desi sunt deja la final de mandat. Pe de alta parte, insa, Vasile Varga este de parere ca daca alesii locali nu se instruiesc in ceea ce priveste administratia publica, este in primul rand vina partidului care ii trimite acolo si-i lasa asa, fara nicio pregatire.

“Pe de alta parte, insa, trebuie sa urmariti si activitatea consilierilor in CLM, pentru ca activitatea in Consiliul Local nu reprezinta numai aceea de a iesi in fiecare sedinta si a combate pe cineva, ci se leaga de cate proiecte si intiative ai avut intr-un mandat de consilier. Acelasi lucru este valabil si pentru noi, parlamentarii, ca daca ai fost 3-4 ani de zile parlamentar, la final de mandat, sunt convins ca o sa veniti dvs, presa, si o sa ne intrebati: <<Care a fost activitatea dvs acolo, cu ce v-ati ocupat, cate proiecte ati avut, cate initiative, de cate ori ati iesit in plenul Parlamentului?>>.

Ca partid, trebuie sa cenzurezi putin lista de candidati si sa-i cizelezi pe cei care se duc in Consiliul Local, pentru ca nu e vorba de interesul partidului, ci de interesul comunitatii”, a mai declarat Varga.