Vasile Varga: Guvernul Ponta fura proiectele liberale, dar se jura ca sunt originale

P1100363

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga acuza Guvernul Ponta ca a plagiat fara rusine un proiect de lege initiat de liberali, pe care intai l-a respins, ca fiind imposibil de sustinut din punct de vedere financiar si inoportun, dupa care si l-a insusit. Intr-o declaratie politica facuta in aceasta saptamana, Varga a precizat ca este vorba despre Proiectul de Lege pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, pe care Guvernul Ponta l-a copiat “in proportie de 99%”: “Culmea ipocriziei, a fariseismului si a demagogiei politice o intalnim, bineinteles, la Guvernul Ponta care, lipsit complet de originalitate legislativa si de idei benefice pentru cetatenii sai, a ajuns sa-si insuseasca tot ce este liberal: de la programul de guvernare initiat de PNL, pana la politicile si proiectele liberale! Astfel, mai nou, Guvernul Ponta a ajuns sa se laude ca face fapte bune, dand copy-paste unui proiect al Grupurilor parlamentare ale PNL, dupa ce acelasi Guvern Ponta l-a respins si motivat ca fiind nefondat si nesustenabil, atunci cand a trebuit sa dea un punct de vedere al Guvernului!

Despre ce este vorba? Despre un furt incredibil, nemaiintalnit pana in prezent pe vreo alta scena politica europeana, bun de inregistrat in Cartea celor mai tari prestidigitatori!

Noi, liberalii, am depus in iunie 2014, Proiectul de Lege pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri. Acest  proiect a primit de la Guvernul Ponta, chiar in timpul campaniei prezidentiale, aviz negativ pe motiv ca “persoanele persecutate din motive politice beneficiau deja, pe langa indemnizatie, de alte facilitati cuantificabile in bani” si ca masurile liberale “nu pot fi acceptate in contextul economic actual, avand in vedere evolutia prognozata a indicatorilor macroeconomici”, apoi a ramas timp de opt luni uitat prin sertarele Senatului si trimis in luna februarie a.c. spre dezbatere la Camera Deputatilor, unde zace si in prezent.

Dar atunci care este explicatia faptului ca acelasi proiect liberal, care a fost copiat in proportie de 99%, de la expunerea de motive, pana la textul legii propuse si preluat ulterior sub marca Guvernului PSD – si acest lucru il putem dovedi printr-un test simplu -, a ajuns a fi bun de adoptat si de promovat, desi cel liberal fusese respins de catre acelasi Guvern, chiar sub semnatura Premierului Ponta?!

Singura motivatie a acestui furt al initiativei liberale consta, evident, in faptul ca Guvernul Ponta si-a dat seama in plina campanie electorala de utilitatea proiectului PNL, incercand, astfel, prin plagierea lui, o noua manevra de tip electoral, avand in vedere ca  legea respectiva  vizeaza zeci de mii  de persoane oprimate de regimul comunist.

Cum este posibil ca Premierul Ponta sa semneze cu mana dumnealui acea avizare negativa a initiativei noastre liberale privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice, motivand respectiva decizie dupa cum am precizat mai sus, iar apoi sa-si insuseasca complet proiectul ca si cand dumnealui si echipa sa l-au inventat???

Oare noi, liberalii, ar trebui sa ne inregistram la OSIM proiectele legislative, ca sa nu mai riscam sa ajunga a fi insusite, cu punct si virgula, de catre PSD si Guvernul Ponta, sau cum ar trebui sa procedam oare cu astfel de fapte reprobabile, domnilor de la Putere, ca sa va recunoasteti plagiatele?!”.