Vernisajul expoziției Salonul internațional de caricatură 2023 va avea loc pe 20 septembrie la Centrul multicultural din str Ana Aslan 27, care mai nou se numește „Casa Umorului Desenat”

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 18.00, la Centrul multicultural din strada Ana Aslan nr. 27 – care mai nou se pare că se numește „Casa umorului desenat”, semn că este aproape lansarea oficială celui de-al doilea Muzeu al Umorului din Brăila, după cel înființat de caricaturistul Costel Pătrășcan – va avea loc vernisajul expoziției Salonul internațional de caricatură Brăila 2023.

Tot atunci se va desfășura și premierea câștigătorilor celei de a XVIII-a ediții a salonului, iar seara se va încheia cu un recital al trupei „Fără Zahăr”.

În acest an juriul a avut de ales dintr-un număr de 611 lucrări, trimise de 236 caricaturiști, din 52 țări.

Juriul este format din: graficianul Leonte Năstase – președinte, graficianul Florian Doru Crihană, criticul de artă Marius Tița, caricaturistul Marian Avramescu, Dodo Niță.

La această ediție a Salonul internațional de caricatură de la Brăila Marele Premiu i-a fost acordat lui Tudor Banuș, Premiul I l-a câștigat Igor Smirnov, din Rusia, Premiul II – Constantin Pavel, România, iar Premiul III – Wesam Khalil, Egipt.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns