Veste buna: S-au gasit 2 medici care au acceptat sa intre in Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap

10954466_1582583428693703_3368729095735754756_o

Seful Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila, Simona Cimpoaie, anunta ca s-au gasit, in sfarsit, doi medici care au acceptat sa faca parte din Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, ceea ce inseamna ca aceasta comisie isi va putea relua activitatea de saptamana viitoare. Cimpoaie ne-a declarat ca luni, 6 iunie, in sedinta extrardinara a CJ Braila, se va aproba completarea comisiei cu cei doi doctori si astfel, se vor putea relua evaluarile si emiterea cetificatelor necesare pentru ca persoanele cu handicap sa-si poata primi indemnizatiile si medicamentele: “In urma demersurilor realizate de catre Consiliul Judetean, au fost identificati doi medici care au acceptat sa faca parte din Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, unul in calitate de presedinte, celalalt, in calitate de membru. Sedinta Consiliului Judetean in care se va aproba includerea lor in Comisia amintita va fi una extraordinara, va avea loc luni si apreciem ca activitatea Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi reluata de saptamana viitoare. Din momentul in care a fost suspendata activitatea comisiei, respectiv din 17-18 iunie, Serviciul de evaluare complexa care functioneaza in cadrul DGASPC Braila a evaluat un numar de aproximativ aproximativ 500 de persoane, ale caror dosare urmeaza a fi prezentate comisiei in vedere incadrarii intr-o categorie de handicap”.

Cimpoaie a preferat sa nu dea publicitatii, deocamdata, numele celor doi medici, pana ce nu se voteaza in sedinta CJ includerea lor in comisia respectiva.

Amintim ca sute de persoane cu handicap din judetul Braila riscau sa nu-si mai poata primi indemnizatiile si medicamentele, iar insotitorii lor riscau sa nu-mi mai poata incasa nici ei banii cuveniti, dupa ce, in urma descinderilor DNA, niciun medic nu a mai vrut sa intre in comisia evalueaza aceste persoane cu handicap. Cele doua locuri au ramas vacante in comisia respectiva dupa ce medicul care era presedintele comisiei a fost arestat sub acuzatia de luare de mita in forma continuata, iar celalalt doctor s-a retras. Din punct de vedere legal, fara o componenta completa, comisia nu poate functiona, activitatea in acest domeniu fiind practic paralizata de circa doua saptamani.

Precizam ca potrivit informatiilor pe care le detinem, Simona Cimpoaie a batut, practic, din usa in usa, la cabinetele medicilor specializati in acest domeniu, pentru a-i ruga sa accepte sa faca pate din comisia respectiva si astfel, sa ajute la deblocarea unei crize grave, care ar fi adus in situatii disperate sute de braileni care si asa se zbat in mari probleme financiare.