Vicepremierul Sorin Grindeanu dă asigurări că lucrările la construcția podului peste Dunăre sunt plătite la zi: „Nu e o problemă de bani, niciodată n-a fost o problemă de bani”

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD), ministru al Transporturilor, este încrezător că podul peste Dunăre de la Brăila va fi dat în folosință până la sfârșitul acestui an, în ciuda faptului că s-au înregistrat unele întârzieri în montarea tablierelor. Grindeanu a făcut această declarație aseară, în timpul unei vizite făcute pe șantierul podului, împreună cu Marcel Ciolacu (PSD), președintele Camerei Deputaților și Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul Agriculturii. Au fost prezenți alături de oaspeți europarlamentarul Mihai Tudose, prefectul Iulian Timofei, senatorul Ion Rotaru, deputații Nicu Niță și Mircea Florin, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, primarul Marian Dragomir.

„Eu sunt optimist. Așa cum au anunțat și constructorii, acea mică întârziere în montarea tablierelor va fi recuperată, astfel încât în decembrie să putem să-l dăm în circulație.

Un proiect început în 2017, iată că măcar după 5 ani se finalizează. Cel mai important e că vor beneficia foarte mulți români și nu numai.

Sunt încrezător, lucrările sunt plătite la zi de către CNAIR. Îmi doresc ca parteneriatele pe care Ministerul Transporturilor – CNAIR, în cazul de față – le are cu constructorii să fie serioase, așa cum este acesta, de aici. Constructorii se țin de muncă și iată că se și vede acest lucru”, a spus ministrul Transporturilor.

Grindeanu a subliniat: „Să știți că nu e o problemă de bani, niciodată n-a fost o problemă de bani. Sunt fonduri europene, problema e să reușim să facem lucrări așa cum trebuie, ca să fie decontate.

În acest moment ar fi trebuit să fie montate toate cele 86 de tabliere, dar aș vrea să menționez ceva: vreau să îi felicit pe constructori, pentru că dincolo de realizarea acestei investiții, din informațiile pe care le am, tabla este făcută la Galați, tablierele în Șantierul Naval de la Brăila, deci astfel este folosită până la capăt și pe orizontală industria locală. Asta însemană locuri de muncă, asta însemană dezvoltare.

În acest moment sunt aduse 52 din cele 86  de tabliere și sunt montate 36 de tabiliere. La ritmul pe care ni l-a explicat domnul director, vor recupera timpul pierdut. Au fost și condiții meteo nefavorabile; știți că se montează tablierele de pe Dunăre, a băut destul de tare vântul și n-au putut să le centreze foarte bine, dar se recuperează. Contează finalul, iar finalul este sfârșitul acestui an, darea în circulație a acestui pod”.