Vicepreședintele CJ, Ionel Epureanu (PSD): „Unii consilieri liberali din Ianca nu si-au declarat familiile la plata gunoiului menajer. Unii dintre voi nu v-ați declarat sau ați declarat membri rezidenți mai puțini la plata gunoiului”

Lupta politică între cei care vor fi, cel mai probabil, principalii candidați la Primăria orașului Ianca, a început. Liberalul Adin Boboc, actual subprefect al județului Brăila, a lansat în urmă cu câteva săptămâni primul atac la adresa celui care, potrivit informațiilor de culise, va fi candidatul PSD în localitatea amintită – Ionel Epureanu, actual vicepreședinte al CJ Brăila.

Dacă inițial Epureanu a fost mai reținut în comentarii, social-democratul a dat o replica dură celui mai recent atac al lui Boboc, acuzându-l pe acesta că minte, că „nu are habar despre ce vorbește”, că „își dorește să facă circ în public” și că atât Boboc, precum și întreaga conducere PNL Brăila „practică sistematic un fariseism politic”.

Mai mult Epureanu – acuzat de Boboc că în calitate de viceprimar a susținut în urmă cu niște ani aprobarea unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Ianca ce a transformat orașul în „groapa de gunoi a județului” – afirmă într-un postare făcută pe o rețea de socializare că „fix unii consilieri liberali nu si-au declarat familiile la plata gunoiului menajer”: „Dle Adin Boboc, din nou, și sper că pentru ultima dată, sunt nevoit să intru în polemică cu tine, pe subiecte despre care în mod clar si evident nu ai habar, și pe care le amesteci într-un mod superficial și total neprofesionist, doar pentru a obține, prin minciună, un minim de capital electoral. Daca ar fi fost vorba doar de jignirile pe care mi le-ai adus personal, nici nu te-aș fi bagat în seamă, deoarece dovedești că nu meriți acest lucru, însă pentru faptul că dezinformezi din nou cetățenii din Ianca, sunt nevoit să intervin și să prezint adevărul cu privire la aspectele prezentate denaturat de tine:

Aduci în spațiul public aspecte de natură administrativă și amesteci elemente legate de tehnica administrativă și legislativă, ce au avut loc în cadrul Consiliului Local al orașului Ianca, doar pentru a crea impresia unei implicări.

Din respect pentru cetățenii care m-au votat si pe care îi reprezint în Consiliul Județean Brăila, mă văd obligat să răspund(deși nu-mi face nicio plăcere să polemizez cu o persoană care dorește, de fapt, doar să facă circ în public, doar, doar îl vede cineva) la dezinformările tendențioase pe care le practici de când ți-ai anunțat candidatura la Primaria Ianca, sperând astfel (mare eroare!…) că vei câștiga voturi pe neajunsurile oamenilor.

Și ca să te lămuresc inginerește, voi puncta ideile, ca să le ții minte!

1.Pe mine nu mă leagă de Ianca doar buletinul (cum ai declarat tu când te-ai dus la Brăila), eu aici m-am născut și aici locuiesc de-o viață. Și chiar îmi pasă de Ianca, pentru că este casa mea!

2.În anul 2009, am închis, personal, cu beneficiarii de ajutor social din Ianca și satele componente, și cu utilajele primariei, toate platformele de gunoi sătești (Plopu, Perisoru, Oprișenești, Târlele Filiu, Berlești, obligație impusă prin lege), ecologizând zonele respective (fiecare din ele având suprafețe cel puțin egale cu actualul depozit conform din Ianca), care de atunci au redevenit teren arabil sau pășune.

(P.S. – Sper că nu ai uitat unde îți aruncai gunoiul de la imobilul din Plopu, și ce a devenit locul respectiv de atunci!);

3.De asemenea, tot în 2009, în platforma de gunoi ce deservea orașul Ianca (de la fostul CAP), a fost sistată depozitarea (conform acelorași prevederi legale, impuse și confirmate de Garda de Mediu, prin notele de control din perioada respectivă) și a fost propusă pentru închidere conformă, lucrări obligatorii (peste 800.000 euro, valoarea estimată a lucrărilor de către proiectant), care au fost incluse conex la proiectul prin care s-a realizat actualul depozit conform și stația de sortare (pe asta n-o știai, se pare). Suma respectivă era aproape imposibil de suportat de Primăria Ianca, fiind norocoși că am fost incluși în cererea de finanțare europeană, iar lucrările au fost executate de un consătean de-al dvs, prin societatea comercială pe care o deține în Ianca. Îl puteti intreba detalii… Aceasta este dovada că am respectat legislația de mediu impusă de Uniunea Europeană!

Pentru a analiza o situatie similară, verificați în ce situație sunt cei de la Făurei cu depozitul neconform (deloc confortabilă…).

4.La momentul aprobării proiectului în Consiliul Local, DSP Ianca era nevoită să transporte deșeurile la cel mai apropiat depozit conform, RER Gălbinași, județul Buzău. Era foarte logic ca în momentul în care costurile acelui transport, pe o distanță de 60 km al deșeurilor, ar fi fost scos din cheltuială, aceasta să scadă cu +/- 30%. Acest lucru reieșea din fișa de cost pe tona de deșeu menajer, întocmită atunci, nu din estimări făcute pe colțul mesei.

5.Ce s-a întâmplat de atunci? Legislația în materie de deșeuri s-a schimbat foarte des, stabilind noi reguli pentru operatori și administrațiile locale, toate aceste rigori suplimentare însemnând de fapt și apariția unor costuri suplimentare pentru cetățeni, menite să-i determine să elimine cât mai puține deșeuri, care nu pot fi reciclate. Dar mai e mult până când se va realiza acest lucru, care depinde de noi toți.

6.Și ce s-a mai întâmplat față de cele fundamentate și exprimate în Consiliul Local acum 14 ani?

A avut loc o licitație pentru desemnarea operatorilor de salubritate în care operatorii publici (gen DSP Ianca), nu au mai avut dreptul sa participe, conform cerințelor finanțatorului proiectului (UE). În aceste condiții, în care toti operatorii, și de colectare și de la depozitele și statiile de sortare, sunt privați și au ca scop sa obțină profit din aceasta activitate, tarifele pe tona de deșeu nu se rezumă doar la costuri (ca la operatorii publici), ci sunt stabilite în sistem concurențial, conform legii. Cu toate acestea, taxa de salubritate la Ianca a scăzut, chiar dacă nu mai este același operator și sunt condiții să mai scadă după o perioadă de probă relevantă! Cu o condiție! Să reciclăm cât mai mult și să-și declare toata lumea numărul de persoane din gospodărie.

Și aici apare surpriza! Fix unii consilieri liberali nu și-au declarat familiile la plata gunoiului menajer … dar taxa e mare! Cum vreți oameni buni și domnilor consilieri liberali, să scadă taxa la gunoi, când unii dintre voi, reprezentanți ai cetățenilor orașului Ianca, nu v-ați declarat sau ați declarat membri rezidenți mai puțini la plata gunoiului menajer?!

Când tariful din anii anteriori practicat de DSP în conditiile de atunci, era și mai mare, nu v-am auzit să plângeți de mila cetățenilor din Ianca! De ce??? Pentru că nu va interesa! Și pentru că unii dintre voi nu aveau nici atunci contracte, dar evident că aruncau gunoiul pe câmpuri sau îl predau la mașină, fără să plătească!

De ce mimati și vă arogați poziții de apărători ai interesului public al cetățenilor acum? Pentru că aveți nevoie de voturile lor, pentru «a fi la butoane” cum spuneti voi, că doar atât înseamnă pentru voi o primărie… Da, administrația publică județeană brăileană (și primarii PSD și primarii PNL, nu ,«gasca» care conduce acum PNL și care nu au nici cel mai mic habar de administrație publică), doreste la modul cel mai obiectiv, pentru cetățenii lor, să aibă tarife mai mici la utilități.

De altfel, constat că opinia ilustrei conduceri a PNL Brăila, este aceea că deșeurile nu sunt ale noastre și trebuie să le gestioneze întotdeauna altcineva, din alta parte! Cine?! Extraterestrii?! Nu oameni buni! Sunt ale noastre, reprezintă o problemă în toată lumea și trebuie să și-o gestioneze fiecare comunitate, în condițiile impuse de lege, nu de bunul plac.

7.Pentru că jocurile politice te-au adus, din nefericire pentru brăileni, să fii numit în funcția de subprefect și reprezinți Guvernul în acest judet, se impune să te documentezi și să cunoști exhaustiv situația. Ca să-ți exprimi cu adevărat interesul pentru aceste probleme, te invit la Consiliul Județean și la ADI Eco Dunărea Brila (structura asociativă a tuturor comunelor și orașelor, prin care s-a atribuit contractul operatorului de colectare) să vezi ce înseamnă acest proces de management al deșeurilor, așa încât să nu mai lansezi false acuzații, si să vii cu propuneri fezabile (nu futuriste, din cele pe care le-ai postat pe facebook), care să producă un bine pentru buzunarul cetățeanului. Simplul fapt că te-ai agățat de o problemă doar pentru un joc ieftin de imagine și pentru un folos propriu, si nu faci nimic din ceea ce fișa postului (ca să fie pe înțelesul tuturor) te obligă/îți dă dreptul să faci, e doar dovada unui fariseism politic, pe care tu și întreaga conducere PNL Braila, îl practicați sistematic.

8.Tot pentru «neștiința» ta în ale adimistrației publice, eu nu «am fost trimis» vicepreședinte la Consiliul Județean Brăila (dacă nu știai, întâi am fost președinte), ci am candidat pe listele electorale ale PSD, și am fost votat de niște oameni, cetățeni, pe care i-am reprezentat cu onoare și devotament. Să le explici tu cetățenilor cum ai ajuns prin negocieri politice să fii numit (nu ales de către cetățeni) subprefect, si ce realizări profesionale te-au recomandat? Sau și mai bine! Ce ai făcut tu pentru comunitate de când ocupi aceasta functie?

Între a fi numit (cum ai fost tu, fără a avea vreun merit) și a fi ales, e o mare diferență, pe care o să o constați la viitoarele alegeri. Așa cum este o mare diferență între activitățile noastre! A ta, la un birou gol (trist de gol), și a mea, la un birou cu mii de hârtii și cu multe zeci de milioane de euro pentru care semnez anual. Dacă nu știi ce am realizat până acum, poți verifica rapoartele de activitate anuale, sunt publice. Tu ai așa ceva?! Nu de alta, dar să vadă și cetățenii ce ai realizat tu. Nu sa te lauzi pe facebook cu munca si ideile altora. Rușinică, dle Boboc!

De asemenea, poți studia procesele verbale ale sedintelor Consiliului Local Ianca, pe care le verifici în timpul liber (foarte mult timp liber…) de la serviciu (mai renunți la facebook în timpul programului!), în care vei identifica toate lucrările pe care Primaria Ianca le-a realizat în asociere cu Consiliul Județean Braila, și pe care le-am verificat, dezbatut și aprobat, și ulterior, urmărite în derulare și decontate. E adevărat, sunt multe în 8 ani, cu o valoare semnificativă pentru Ianca. O să-mi fac timp să-ți improspătez memoria, domnule care de mai bine de 2 ani încasezi un salariu ca și al meu, la Institutia Prefectului și nu ai făcut absolut nimic pentru Ianca și nici pentru vreo altă comunitate din județ.

9.Și să retii un lucru! Nu accept nimănui să arunce cu noroi în munca și modul în care m-am dedicat activității în administrația publică! Am intrat în politică fiindcă am considerat că lucrurile pot fi făcute și altfel, adică onest și cu dedicare. Și nu am abdicat și nu o sa abdic de la aceste principii! Ppcat de voi, aștia care ați venit din urmă, doar pentru «butoane»….

Am sperat să mai ai totuși un dram de bărbăție și să lași accesul liber al cetățenilor la acest drept la replică, postat la articolul comandat de tine…., dar nu ai făcut-o… Păcat! Ai fi putut să vezi și alte comentarii care relevau adevăruri ce nu-ți convin. S-auzim de bine, cu cei care doresc binele!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns