Vicepreședintele Daciei Unirea Brăila, Vasile Popa, s-a convins că mai există minuni: „Vă spun sincer, nici eu nu am fost foarte foarte convins că proiectul ăsta va căpăta consistență. Dar acum este cu adevărat un pas extraordinar pentru Dacia Unirea”

Vicepreședintele Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila, Vasile Popa, declară că nu s-a mirat când a văzut că sunt persoane care și-au exprimat pe rețelele de socializare scepticismul cu privire la reușita proiectului de revigoare a clubului pe care l-a prezentat în luna noiembrie 2022 noul președinte, Renato Favero, care este reprezentantul unui grup de investitori italieni și argentinieni ce au preluat Dacia Unirea.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentanți noul antrenor principal al echipei, portughezul João Manuel Pinto și Christian Minardi, noul antrenor de portari, vicepreședintele Popa a mărturisit că în perioada în care a fost finanțator al Daciei Unirea a trecut de atâtea ori prin clipe grele, în care a simțit că este pe punctul de a renunța și a avut de atâtea ori speranțe care s-au dovedit a fi deșarte, încât el însuși a avut dubii că de data aceasta chiar se va întâmpla minunea, că noii investitori nu vor renunța la proiectul revigorării clubului.

Mai mult, Popa a spus că și anul trecut, în perioada în care a fost contactat de Renato Favero, se gândea serios să renunțe, fiindcă nu mai putea susține financiar nevoile clubului: „Știți cât ne-am chinuit în ultimii ani. A fost extraordinar de greu. A venit oarecum de nicăieri proiectul ăsta, când ne așteptam mai puțin și când eram pe punctul de a renunța. De data asta chiar eram cu toții pe punctul de a renunța, fiindcă nu mai aveam putere să mergem mai departe. Și financiar, și psihic eram…

Mă uit la valul de neîncredere din social media… Cred că au dreptate oamenii să nu se încreadă, fiindcă la club nu s-a mai întâmplat un lucru bun de la promovarea în Liga a II-a.

Fotbal fără resurse materiale nu se poate face… e o poveste.

Tot am sperat că se va întâmpla ceva… Uite că s-a întâmplat. La fel ca suporterii brăileni care sunt neîncrezători, vă spun sincer, nici eu nu am fost foarte foarte convins că proiectul ăsta va căpăta consistență. Dar acum este cu adevărat un pas extraordinar pentru Dacia Unirea”.

După conferința de presă, noul antrenor principal al Daciei Unirea a fost așteptat la ieșire de un grup de suporteri: