Vicepreședintele Epureanu (PSD): Primarii gospodari, in viziunea domnului deputat Popa, trebuie să trăiască doar din fonduri europene, fără să ceara bani de la bugetul de stat. O mare eroare, fiindcă pentru a accesa aceste fonduri trebuie să asiguri cofinanțarea

Un adevărat război al declarațiilor a fost declanșat zilele trecute de un comentariu făcut de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care făcând referire la alegerile pentru funcția de primar al comunei Viziru ce vor avea loc pe 27 iunie, a spus: „Ne vom lupta astfel încât această comună să rămână în continuare o comună PSD, pentru că singura șansă de dezvoltare a acestei comune pe actuala guvernare e Consiliul Județean”.

Deputatul Alexandru Popa (PNL) a dat replica pe o rețea de socializare, scriind, printre altele: „Cât despre fondurile pe care le atribuie Consiliul Județean unităților administrativ teritoriale, este bine de știut că un primar gospodar în primul rând se axează pe atragerea fondurilor europene și nu pe cheltuirea banilor de la bugetul statului”.

În dispută au intrat deputatul Florin Mircea (PSD) și vicepreședintele CJ Ionuț Ciprian Dobre (PSD), cărora Popa le-a transmis că „cei de la PSD, care sunt o rușine din punct de vedere al accesării fondurilor europene, n-au cum să discute cu mine despre fonduri europene.  Eu singur am accesat mai multe fonduri europene decât a accesat CJ Brăila în ultimii 4 ani”.

Următorul intrat în schimbul declarațiilor a fost celălalt vicepreședinte al CJ Brăila, Ionel Epureanu (PSD), care a scris pe o rețea de socializare:  „Primarii gospodari, in viziunea d-lui deputat Popa, trebuie să trăiască doar din fonduri europene, fără să ceara bani de la bugetul de stat. O mare eroare, deoarece pentru a accesa aceste fonduri trebuie să asiguri cofinanțarea de minimum 13% din bugetul propriu, care buget propriu alocat anul acesta abia dacă asigură cheltuielile de funcționare și cele cu asistența socială, în cazurile fericite. De asemenea, fondurile europene alocate pentru exercițiul financiar 2021 – 2027 nu acoperă decât o mică parte a problemelor comunităților locale și vor fi accesibile cel mai devreme începând cu anul 2023! Ce facem până atunci?! Dăm din umeri a neputință în fața cetățenilor și așteptam mila Guvernului, pentru care acest județ nu există, decât pentru a plăti impozite, taxe și datoria publică?!

Asta în timp ce primarul comunei Cireșu (tatăl domnului deputat) a cerut 7 miliarde lei (vechi) de la Guvern și i s-au dat anul trecut în septembrie, prin Ordonantă de Urgență. Vă aduceți aminte scandalul de la acea vreme, când municipiul Brăila nu a primit niciun ban? O jignire adusă la adresa primarilor și cetățenilor acestui județ.…”.