VICEPRIMARUL BRĂILEI, CĂTRE SUBPREFECTUL DRĂGHINCESCU: SUNTEȚI NEDEMNĂ DE A OCUPA ACEASTĂ FUNCȚIE ȘI PRIN CE AȚI FĂCUT V-AȚI ÎNCĂLCAT PROPRIUL JURĂMÂNT DEPUS ÎN MOMENTUL INVESTIRII!

Viceprimarul Brăilei, Alexandru Jantea Crican (PSD), îi cere public subprefectului Simona Drăghincescu să comunice „baza legală prin care și-a permis să încalce drepturile și libertățile prevăzute în Constituția României și articolul 8 din Convenția Europeană pentru Protecția Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”.

Mai exact, Jantea Crican face referire la o recentă Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se impunea cetățenilor să poarte mască de protecție pe raza municipiului Brăila și a altor 13 sate, „pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID”.

Într-un mesaj postat astăzi pe o rețea de socializare, Jantea scrie: „Având în vedere datele oficiale comunicate de Ministerul Afacerilor Interne în data de 15.10.2020, din care rezulta că Județul Brăila se afla sub pragul de 1,5 solicit subprefectului Simona Drăghincescu să ne comunice baza legală prin care și-a permis să încalce drepturile și libertățile prevăzute în Constituția României și articolul 8 din Convenția Europeană pentru Protecția Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale.

Bătaia de joc adusă la adresa cetățenilor, abuzurile, încălcarea justiției și minciuna la cote alarmante definesc actuala guvernare atât pe plan local, cât și central.

Obligativitatea nejustificată de a purta masca în spații deschise nu face altceva decât sa ascundă o nouă formă de taxare a populației și așa greu încercată de distrugerea industriei horeca, a turismului, a culturii și mai ales a școlii.

Sunteți nedemnă de a ocupa această funcție și prin ce ați făcut v-ați încălcat propriul jurământ depus în momentul investirii.

Link-ul cu datele oficiale de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de…/