Viceprimarul Jantea Crican: Domnule primar, nu vă faceți griji, m-am apucat să fac și a doua schemă, ca să înțeleagă domnul consilier Alexandru! O s-o trimitem la pachet la PNL, când o trimitem pe prima!

Viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) este ocupat în ultima perioadă cu a face scheme pentru consilierii municipali liberali care, în opinia sa, au nevoie să li se deseneze ca să înțeleagă anumite lucruri.

Acesta a declarat într-o recentă ședință a CLM Brăila că a început să lucreze la o schemă care să-l ajute pe liberalul Florin Gheorghiță să înțeleagă care este treaba cu fondurile europene. „Domnule primar, vă rog frumos, nu vă mai enervați! Este evident că pentru a putea să înțeleagă domnul consilier este necesar să facem o schemă. O să ne ocupăm de acest lucru, deja am luat un pix și o foaie și încerc să-i desenez, ca să poată să înțeleagă”, a spus Jantea Crican când s-a discutat acest subiect în ședința CLM.

Viceprimarul a constatat însă că nu e suficientă o singură schemă, fiindcă după numai câteva minute, în aceeași ședință CLM, primarul a ridicat iar tonul, iritat că un alt consilier liberal, Ionel Alexandru „nu înțelege ce citește” când este vorba despre reducerea numărul de paturi alocate pacienților cu COVID la Spitalul „Sf. Pantelimon”.

În acest context, Alexandru Jantea Crican a intervenit din nou: „Domnule primar, nu vă faceți griji, m-am apucat să fac și a doua schemă, ca s-o trimitem la pachet, când o trimitem pe prima!

Ideea este că dacă domnul consilier ar fi avut interesul în a citi raportul de specialitate, ar fi reușit să citească al patrulea paragraf, unde scrie negru pe alb «Menționăm cu nu se modifică numărul total de posturi, respectiv de paturi la nivelul spitalului». Acum dacă dumnealui a citit două rânduri și de acolo teoria conspirației a înflorit, e problema dumnealui, dar rugămintea mea e să citim întregul raport de specialitate înainte să ne expunem opinii. Dar nu vă faceți griji domnule primar, m-am apucat de schemă, o trimit și pe-asta!”.

Ionel Alexandru a replicat: „Dvs mi se pare că ați deturnat răspunsul. Eu m-am referit la faptul că scad paturile suport COVID, nu m-am referit la numărul total de paturi”.

„Știți ce-mi place mie cel mai mult la aceste ședințe? Că ele sunt înregistrate și tot ceea ce spune fiecare consilier rămâne pe filmarea respectivă. O să vă convingeți că nu ați întrebat așa”, a mai spus primarul.

„Domnule primar, a primit pe WhatsApp de la partid, dar n-a reușit să citească tot!”,a continuat viceprimarul.