Viceprimarul Jantea Crican (PSD): Angajații Primăriei iau salarii pentru că își asumă obligații atunci când semnează documentele și pot fi trași la răspundere; dvs, consilierii PNL, luați indemnizația pe nimic

Consilierul municipal Florin Gheorghiță (PNL) cataloghează ca fiind deplasate comentariile viceprimarului Brăilei, Alexandru Jantea Crican (PSD), cu privire la faptul că de câte a fost vorba de un subiect important pentru comunitate, liberalii s-au abținut la vot, în ședințele CLM. Jantea Crican le-a cerut aleșilor PNL să-și asume fie un vot pentru, fie unul contra, în loc să facă doar „act de prezență” în ședințele CLM și apoi să-și încaseze indemnizațiile. Viceprimarul le-a mai spus liberalilor că au fost aleși ca și consilieri municipali ca să ia decizii, adică să voteze fie „Da”, fie „Nu”, în niciun caz să se abțină.

Discuția a avut loc în ședința CLM Brăila în care s-a discutat proiectul de buget pe anul în curs, iar consilierii PNL s-au abținut când acesta a fost supus la vot.

Florin Gheorghiță a explicat de ce s-a abținut la vot: „Fac mențiunea că există o deosebire între cereri de finanțare aprobate și investiții finalizate. Motivul abținerii mele este că vreau să văd finalizate aceste investiții în parametrii de calitate agreați, și nu așa cum a menționat colegul meu, parcări pline de apă atunci când plouă.

Găsesc deplasate comentariile domnului viceprimar și neavând legătură cu subiectul, iar în ceea ce privește indemnizațiile, eu am aici o situație din buget în care se arată că salariul mediu la nivelul autorității Municipiului Brăila este de 11.000 lei, alte servicii 10.000 lei, Poliția Locală 8.000 de lei. Despre ce vorbim?”.

„Vorbim despre faptul că acei salariați din cadrul Primăriei municipiului Brăila își asumă obligații atunci când semnează documentele pe care le eliberează și pot fi trași la răspundere, pe când dvs luați indemnizația de consilier local pe nimic. Asta este diferența! Niște oameni își asumă ceva și sunt plătiți în conformitate cu legislația în vigoare; dvs primiți bani pe nimic”, a replicat Alexandru Jantea Crican.