Viceprimarul Jantea Crican (PSD), către consilierul Alexandru (PNL): Dvs nu mă întrerupeți pe mine, pentru că este irelevantă poziția dvs și în momentul în care eu vorbesc, dvs veți tace tot timpul!

Replici acide ale viceprimarului Brăilei, Alexandru Jantea Crican (PSD), la adresa consilierului municipal Ionel Alexandru (PNL), în ședința de ieri a CLM Brăila.

Alexandru i-a cerut câteva lămuriri viceprimarului Jantea Crican cu privire la  semafoarele montate pe Bulevardul Dorobanților, în fața Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU): ”Domnule viceprimar, un grup de părinți, cetățeni ai municipiului Brăila care plătesc taxe și impozite, m-au rugat să vă atrag atenția că pe Bulevardul Dorobanților, în dreptul ISU, la intrarea în parcarea Kaufland, sunt montate semafoare care efectiv nu funcționează. Nu credeți că acele semafoare ar fi folositoare în intersecția Calea Galați cu Cezar Petrescu, mai ales că iată, copiii au început școala și intersecția este intens circulată? Eu cred că o siguranță în plus este benefică tuturor.

Și mai am o întrebare: dacă reprezentantul Poliției Rutiere din cadrul IPJ v-a dat avizul pentru montarea acelor semafoare care nu funcționează de luni bune”.

Viceprimarul Alexandru Jantea Crican  (foto) a răspuns: ”Semafoarele sunt achiziționate și amplasate de către Kaufland. La momentul la care dumnealor le-au amplasat, așa cum țineți minte, de la ieșirea din parcarea Kaufland se putea face stânga pe Bulevardul Dorobanților. Din discuțiile pe care le-am avut în cadrul Comisiei de Siguranță în Trafic s-a luat decizia ca acolo să fie amplasat un indicator care să oblige spre dreapta.

Repet, semafoarele respective sunt proprietatea Kaufland. Direcția Tehnică a solicitat în trecut ca acele semafoare să ne fie predate nouă. Dintr-un considerent care ține de o societate privată nu am primit un răspuns pozitiv. Nu pot să iau semafoare care sunt ale unei societăți private, să le plimb și să le pun în altă parte, întrucât se numește furt, lucru pe care domnul consilier local ar fi trebuit să-l știe”.

”Domnule viceprimar, dacă mă luați cu chestii din astea, o să vă iau și eu pe limba dvs…”, a intervenit Alexandru.

”În primul și în primul rând, domnule consilier, eu nu v-am întrerupt pe dvs și dvs nu mă întrerupeți pe mine. Haideți, vă rog frumos! Toate se fac pe rând. În momentul în care dvs ați discutat toată lumea a tăcut; în momentul în care eu discut, dvs vă rog frumos vă întoarceți frumos cu spatele, tăceți și faceți ce faceți de obicei, adică ignorați tot ce înseamnă legislație și consilieri. Ascultați-mă puțin, nu mă mai întrerupeți, pentru că îmi este absolut irelevant ce aveți dvs de comentat!

Deci semafoarele sunt ale societății comerciale de care aparține Kaufland, proprietate privată. Dacă dvs considerați că alea sunt proprietatea Municipalității, vă invit să luați o scară și o șurubelniță, să le luați și să le puneți unde vreți, dar cu siguranță IPJ-ul va avea grijă ca fapta dvs să fie încadrată corespunzător.

Vă repet încă o dată, dvs nu mă întrerupeți pe mine, pentru că este irelevantă poziția dvs și în momentul în care eu vorbesc, dvs veți tace tot timpul”, a spus Jantea.

„N-am știut că sunt semafoare puse pe post de bibelouri în oraș…”

„Semafoarele respective sunt proprietatea Kaufland. Dvs nu aveți de unde să știți că sunt puse pe post de bibelou, pentru că dvs, în general, nu știți foarte multe.”

„Vă dați seama, noi suntem proști și dvs sunteți deștept…”, a mai comentat Alexandru.