VICTOR PONTA: NU CRED CĂ DEPUTATA MEIROȘU A DEVENIT LIBERALĂ PESTE NOAPTE. CRED CĂ AȘA I-A SPUS TUDOSE, SĂ TREACĂ LA PNL, CĂ AȘA A PRIMIT ȘI EL ORDIN PE UNITATE

„Nu e nimeni stăpân pe sclavi, într-un partid politic; dacă pleacă o persoană, nu pleacă tot partidul după el” – este comentariul făcut astăzi de președintele Pro România, Victor Ponta, la Brăila.

Aflat într-o vizită electorală, liderul Pro România a făcut  mai multe referiri la declarațiile unor politicieni care atunci când pleacă dintr-un partid, susțin că i-au urmat toți membrii organizației (așa cum s-a întâmplat cu ceva timp în urmă și la Pro România Brăila, când deputata Emilia Meiroșu a declarat că au demisionat din partid toți membrii organizației): „Gândirea asta de stăpân de sclavi, gen «toți cei care sunt la un partid sunt ai mei»… Și eu dacă plec din Pro România, nu înseamnă că pleacă toți oamenii ăștia din partid. E o gândire greșită.

Faptul că avem candidați peste tot – nu doar la Brăila, ci și în țară -, faptul că ne-am făcut liste candidați arată că există o organizație Pro România la Brăila. Și la prezidențiale, după ce plecaseră cei doi (europarlamentarul Mihai Tudose și deputata Emilia Meiroșu – n.r.) am luat 10%, deci un scor important; e mai mult decât a luat media pe țară Mircea Diaconu. Deci eu nu cred că e cineva stăpân pe sclavi, cred că oamenii gândesc cu mintea lor.

Dar în același timp, recunosc: să ai un deputat și să-l plimbi de la un partid la altul în funcție de interesele de moment e o chestie pe care eu n-am făcut-o și n-aș face-o. Nu cred acum că doamna Meiroșu a devenit liberală peste noapte… Cred că așa i-a spus Tudose, să treacă la PNL, că așa a primit și el ordin pe unitate. Și a mutat-o. Dar regret, pentru că în continuare am o părere bună despre doamna Meiroșu – ca persoană vorbesc – și cred că este pusă într-o situație…

În cazul doamnei Meiroșu nu cred că e o problemă de inimă, e o problemă de ordin pe unitate. Cred că doamna Meiroșu a fost trimisă la PNL”.