VICTOR PONTA: SUNT CONVINS CĂ PRO ROMÂNIA BRĂILA VA FI ÎN CJ, ÎN CONSILIILE LOCALE, VOM AVEA PRIMARI, VICEPRIMARI ȘI VICEPREȘEDINȚI

Președintele Pro România, Victor Ponta, a vizitat astăzi județul Brăila, în cadrul unui turneu electoral pe care îl face prin țară.

Ponta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că primul motiv pentru care a venit la Brăila este acela de a da încredere alegătorilor care au votat și la alegerile anterioare cu Pro România și a-i asigura pe aceștia că și actualii candidați ai partidului merită votul lor: „La Brăila am avut-o pe doamna Meiroșu (deputata Emilia Meiroșu, în prezent PNL – n.r.), l-am avut pe domnul Tudose (europarlamentarul Mihai Tudose, în prezent PSD – n.r.), au venit, au plecat; până la urmă s-a stabilizat situația și din punctul ăsta de vedere eu le mulțumesc celor care au reușit să reclădească nu de la zero, ci mai jos de zero, de la fundație, o organizație de oameni tineri, de oameni care au și o activitate profesională în spate care-i recomandă. Sunt convins că vom fi în Consiliul Județean, în Consiliile locale, vom avea primari, viceprimari și vicepreședinți”.

Pe de altă parte, liderul Pro România a vorbit despre faptul că în opinia sa, era de dorit să fie amânate alegerile locale, pentru ca Guvernul să se concentreze pe rezolvarea unor chestiuni mult mai importante pentru cetățeni: „Alegerile sunt importante pentru noi, pentru oamenii politici; pentru oameni nu reprezintă o prioritate. Pentru omul obișnuit din Brăila, din București, din Baia Mare, de unde vreți dvs, prioritatea nr. 1 este sănătatea. Suntem mai bine pregătiți acum decât în urmă cu 6 luni? Nu. La Brăila nu suntem mai pregătiți și nici în restul țării nu suntem mai bine, nu avem mai multe paturi la ATI, nu avem mai multe teste, nu avem mai multe capacități de a trata bolnavii sau de a-i trata pe cei care au alte boli decât COVID, că de fapt asta este marea problemă.

A doua mare problemă a oamenilor este cum începem școala. Eu duc copiii la școală, dar îi duc în centrul Bucureștiului, unde sunt niște condiții mai bune, oricum, decât în restul țării. Însă România nu înseamnă centrul Bucureștiului, nu înseamnă nici măcar centrul Brăilei. Și haideți să spunem foarte direct: nu e nimeni pregătit. Aberațiile pe care le spun doamna ministru al Educației și domnul ministrul al Sănătății despre cât de pregătite sunt școlile… E o minciună! Știm toți că nu avem capacitatea ca în 10 zile să dublezi numărul de săli, să dublezi numărul de profesori, de îngrijitori, să faci toți copiii să poarte mască.

Marea problemă se leagă de ce fac părinții în cazul în care copiii nu merg la școală, ce fac cu locurile de muncă. A doua problemă este legată de faptul că știți foarte bine, copiii pot să ia virusul și să nu aibă niciun fel de simptome, în schimb îl duc acasă la persoanele în vârstă. Și a treia problemă este cât mai ținem copiii acasă”.