Victorie a Dunării Brăila în turul doi al EHF European League: Valur Reykjavik – Dunărea Brăila, scor final 29 – 30

Dunărea Brăila  a debutat cu victorie în primul meci din EHF European League, sezonul 2023/24. Panterele au învins echipa islandeză Valur Reykjavik cu scorul de 30-29 (15-12), duminică, în deplasare, în prima manșă a turului al doilea preliminar al EHF European League la handbal feminin.

Au marcat pentru Brăila: Gonzalez Alvarez Mireya – 8 goluri, Zivkovic Jelena – 5, Udriștioiu Aneta – 4, Kanaval Maria – 3, Popa Andreea – 3, Schmelzer Meike – 3, , Liscevic Kristina – 2, Jessica Quintino Ribeiro -1, Mohamed Mariam Nadia -1.

”Nu am fost surprinse de puterea lui Valur. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, am știut cumva la ce să ne așteptăm. Totuși, trebuie să spun că au jucat foarte bine și ne-au îngreunat victoria. La al doilea meci mă aștept la aceeași luptă. Există doar un gol diferență, așa că trebuie să dăm totul pe teren, pentru a ne califica în runda următoare. Sunt cu siguranță unele lucruri la care trebuie să lucrăm, pe care trebuie să le îmbunătățim; de exemplu, apărarea. Ar însemna foarte mult pentru noi dacă ne calificăm în runda următoare, acesta este un obiectiv mare pentru echipa noastră. Am muncit foarte mult în ultimul sezon pentru a ne asigura un loc în competiție și vrem să arătăm că merităm să fim acolo.

Sunt foarte mulțumită de echipă. Avem o atmosferă grozavă, iar clubul ne oferă un mediu de susținere foarte profesionist. Obiectivele noastre pentru acest sezon sunt să obținem un loc în Liga Florilor care să ne califice într-o competiție internațională, să ajungem cât mai departe în Cupă și bineînțeles, cât mai departe în Liga Europeană”, a declarat jucătoarea Dunării, Meike Schmelzer.

Manșa retur va avea loc la Brăila în 30 septembrie, iar câștigătoarea din dubla manșă se va califica în turul 3 al competiției, urmând a întâlni echipa Borussia Dortmund.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns