Video: Ieri, Nechita – relaxat, Simionescu – afectat

nechita 4

Tensiunea maxima, ieri, in Palatul Administrativ din Braila. Descinderea mascatilor si a procurorilor DNA la sediul Consiliului Judetean Braila, blocarea accesului publicului pe intreg etajul I, unde se afla birourile conducerii institutiei, precum si perchezitiile care au durat circa 12 ore, au creat o stare de maxima tulburare printre angajatii CJ. Toti cei care avusesera un cuvant de spus, in anii 2009-2010, in organizarea si desfasurarea licitatiilor prin care se atribuisera contractele suspectate de procurorii DNA ca fiind ilegale, au avut o zi grea ieri.

Singurul relaxat, dintre angajatii cu functii din Consiliu, era vicepresedintele Ovidiu Nechita, care in perioada amintita, cand se incheiau contractele vizate de anchetatori, nici macar nu lucra in aceasta institutie. Nechita a venit la sediul CJ dupa-amiaza, cu o mina relaxata, iar dupa 2-3 ore petrecute la birou, a plecat la fel de linistit.

Nu acelasi lucru se poate spune despre primarul Brailei, Aurel Simionescu, care, in jurul pranzului, cand a intrat in Palatul Administrativ, era vadit afectat de ceea ce se intampla cu colegul sau de partid, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Ce contrast izbitor era intre atitudinile celor doi oficiali si ce declaratii declaratii au facut ei presei, vedeti in imaginile de mai jos.

Precizam ca pana se va lamuri situatia presedintelui Gheorghe Bunea Stancu si a vicepresedintelui Florin Mija – care au fost retinuti pentru 24 de ore si care se afla chiar in ceste momente in fata instantei, cu propunere de arestare preventive -, liberalul Ovidiu Nechita va ramane la conducerea Consiliului Judetean.