VIDEO: Ucigasul din Vidin, prezentat in fata instantei

cc1

Autorul crimei de azi-noapte, din cartierul Vidin, Iulian Craescu, in varsta de 25 de ani, a fost adus in aceasta dupa-amiaza in fata instantei, care va hotari daca acesta va fi arestat preventiv sau nu, pentru fapta sa. Craescu a ajuns la Parchet la circa doua ore dupa ce s-a predat politistilor, care il cautau inca de azi-noapte, de cand a avut loc tragedia. Intrebat de ziaristii aflati in fata Parchetului de ce si-a omorat prietenul si daca isi regreta fapta, individul nu a scos niciun cuvant. El avea un ochi vanat, cel mai probabil, dupa bataia de aseara cu victima sa.

Agresorul nu a predat insa si cutitul cu care l-a injunghiat mortal pe amicul sau, Ionut Stanel Cabat, de 22 de ani. El sustine ca a aruncat arma crimei azi-noapte, dupa ce a fugit de acasa.

In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit azi-noapte, in jurul orei 1, tanarul de 25 de ani i-a aplicat lui Cabat mai multe lovituri in zona abdomenului, a capului si a altor regiuni ale corpului, cu un cutit avand o lungime a lamei de circa 18 cm, producandu-i leziuni care i-au adus moartea.

Amintim ca cei doi tineri au baut aseara impreuna cu alti amici, au facut scandal si au spart geamul de la balconul unui apartament, dupa care s-au batut intre ei si s-au despartit furiosi unul pe celalalt. In jurul orei 1 a noptii, Cabat a luat un cutit si s-a dus acasa la Craescu, hotarat sa se razbune. El a batut la usa acestuia si  s-au luat iar la cearta, in scara blocului, iar in timp ce se bateau, gazda a reusit sa-i smulga cutitul din mana  oaspetelui nepoftit si l-a lovit de mai multe ori pe acesta, lasandu-l intr-o balta de sange. Cand accesul de furie i-a trecut si si-a dat seama ca victima sa nu mai respira, agresorul a fugit de acasa si a luat cu el si arma crimei. Martor la nenorocire a fost fratele vitreg al lui Craescu, ce a sunat la 112 si a cerut ajutor, insa medicii de pe Ambulanta sosita la fata locului nu au mai putut decat sa constate decesul.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, Iulian Craescu fusese liberat in luna februarie 2014 din penitenciar, dupa ce fusese condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri.