Viitorul inspector școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, anunță că primul pas va fi să repună în funcții cei 9 inspectori de specialitate demiși recent de actualul inspector școlar general
Profesorul Cătălin Canciu (PNL) a confirmat astăzi că începând cu data de 1 septembrie va ocupa funcția de inspector școlar general al Brăilei pentru a șasea oară, dacă este să considerăm separat perioadele în care a revnit în funcție după ce a fost demis de două ori, dar a câștigat în instanță și a fost repus în funcție după câteva luni.
Liberalul a afirmat astăzi că cele două demiteri au fost opera social-democraților brăileni, pentru că „așa a dorit PSD-ul, să-și bată joc de instituția concursului, pentru că nu am răspuns la «butoane»; m-au demis. Bineînțeles, mi-au creat o notorietate la care nici eu nu mă așteptam, pentru că oamenii au văzut și au apreciat în mine acea persoană care se luptă cu sistemul creat de ei. Mi-a dat un răspuns mie, în primul rând, că am resurse să mă bat cu ei mult, bine și cu forță”.
Canciu spune că ar trebui ca acest mandat să fie unul mai liniștit, pentru că „s-a dovedit în ultimul an că un om politic care nu are nimic de-a face cu educația și crede că cunoaște totul despre școală (referire la primarul municipiului, Marian Dragomir – n.r.) n-a făcut altceva decât și-a construit un avatar (actualul inspector școlar general, Elena Tudor – n.r.), pe care l-a dirijat nefericit”.
În privința intențiilor cu care revine la conducerea ISJ Brăila, Canciu a spus că „în primul rând vreau să fac ce am făcut eu întotdeauna: în Inspectorat să funcționeze echipa cu ușile deschise. A creat o zânzanie și o stare neplăcută și în Inspectorat, și în relația Inspectorat-școli, totul parcă pe harță, pe răzbunare, pe răutăți… Asta se vedea din avion.
Primul pas pe care îl voi face va fi să-i întorc pe colegii mei (cei 9 inspectori școlari de specialitate care au fost schimbați din funcție recent de Elena Tudor – n.r.) pentru că oamenii au primit o ștampilă, «oamenii lui Canciu», nefiind niciun motiv să fie considerați oamenii mei. Da, i-am apreciat, sunt profesioniști desăvârșiți, oameni cu experiență de peste 10 ani și pentru că au muncit tot anul și au tratat cu seriozitate locurile lor de muncă s-a încercat din decembrie să fie demiși. Ministerul atunci s-a uitat lung și a spus «Cum e posibil în mijlocul anului să-i demiți?» – erau vreo 6 sau 7 atunci – și dacă n-a putut atunci, a reușit acum”.