Viitorul subprefect al Brailei, Cristian Ciocan, a terminat “Brancoveanu” si are un masterat

10644764_854382441247914_64915826710627304_o

Propunerea UNPR Braila pentru functia de subprefect al judetului este Cristian Ciocan, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice.  El a fost ales dintr-un grup de 4 posibili candidati  pentru functia amintita, toti selectati de UNPR, dintre care doi erau membri de partid si ceilalti doi nu erau. Ciocan este unul dintre cei care nu sunt membri UNPR.

Intrebat direct daca, in opinia sa, un candidat precum Ciocan – despre care s-a aflat astazi ca va fi propunerea UNPR pentru functia de subprefect -, alaturi de un prefect care nu are nici el experienta in a conduce o institutie din administratia publica locala, vor putea sa se descurce in a conduce Prefectura, deputatul UNPR Dorin Silviu Petrea ne-a declarat: “Daca ne gandim foarte bine, nu exista o scoala pentru prefect sau subprefect si pana la urma, practica te invata. Mi se mi se pare ca daca viitorul prefect este jurist, iar subprefectul va fi economist, ei pot lucra foarte bine si se vor intelege. Conteaza mult ca si aparatul functionaresc de sub ei sa fie unul bun.

Eu am auzit comentariul domnului deputat Vasile Varga in emisiunea de la Realitatea TV, legat de lipsa de experienta a prefectului si subprefectului, iar ideea este urmatoarea: oamenii vin din sistem, sunt functionari publici si ceo pe care i-am propus noi au intre 9 si 15 ani de experienta, pe pozitii de sef serviciu, etc.; nu in esalonul I al conducerii, ci in esalonul 2-3, dar stim foarte bine ca o mare parte din rezultatele deconcentratelor cam acolo se obtin. Bineinteles, eu nu zic ca nu are meritul lui, sau ca nu este important si directorul serviciului deconcentrat respectiv.  In ceea ce priveste experienta, ii garantam si domnului Varga, dar in primul rand trebuie sa le garantam brailenilor ca cele doua persoane propuse au foarte multa experienta in domeniile lor si nu o sa fie niciun fel de problema”.

Precizam ca viitorul subprefect Cristian Ciocan este nascut in anul 1973, este casatorit si are un copil. Este consilier superior la DGFP si se ocupa de inspectie economico-financiara la societatile la care statul este actionar unic sau majoritar, precum si la institutiile publice. El a absolvit Universitatea “Constantin Brancoveanu”, Facultatea de Management, Marketing in Afaceri Economice Braila si are si un masterat. Cunoaste la nivel mediu limba engleza si-i place baschetul.